Denk je eraan om naar een andere verzekeraar over te stappen voor jouw autoverzekering? Dan is je huidige verzekeraar wettelijk verplicht om jou een schadeattest te bezorgen binnen de veertien dagen na het ontvangen van jouw opzegbrief. Dit document bevat onder meer de historiek van het aantal ongevallen per jaar waarin je betrokken was de afgelopen 5 jaren.

Ben je de afgelopen 5 jaar al eerder van verzekeraar gewisseld? Vraag dit schadeattest dan aan bij alle verzekeraars waar je in deze periode was verzekerd. Wanneer je 3 jaar geleden van verzekeraar veranderd bent moet je verzekeraar van nu een schadeattest voor de laatste 3 jaar geven. Je eerdere verzekeraar moet jou een schadeattest sturen van de 2 jaar daarvoor.

Dit attest is bedoelt voor de nieuwe verzekeraar. Deze kan zo zien welk risico hij verzekert.

Schadeattesten van dienstwagens waar je de afgelopen 5 jaar in gereden hebt moeten aangevraagd worden bij je (eerdere) werkgever(s).

Tips

  • Rij veilig! De prijs van de premie die je verzekeraar berekent of de jaarlijkse herziening worden mede bepaald door het aantal ongevallen waar jij aansprakelijk gesteld werd.
  • Verander je van verzekeraar? Vergeet niet de schadeattest aan te vragen bij je vorige verzekeraar. De premie voor je nieuwe contract wordt op basis van dit document berekend door de nieuwe verzekeraar.