Goedkoopste autoverzekering nodig?

Vind de voordeligste autoverzekering voor jouw persoonlijke situatie

Goedkoopste autoverzekering vindenDe vergelijkingen, simulaties en andere nuttige informatie die je op deze website vindt helpen jou als consument om de beste en meest voordelige autoverzekering te vinden voor jouw persoonlijke situatie.

De juiste keuze maken voor een autoverzekering is namelijk allesbehalve eenvoudig door het grote aanbod verschillende verzekeraars op de verzekeringsmarkt. Bovendien heeft elk van de beschikbare autoverzekeringen met omnium-waarborgen haar eigen kenmerken, waardoor de ene omniumverzekering beter geschikt is voor de ene persoon dan voor een andere type klant.

Bij het vergelijken en kiezen van een autoverzekering kan je daarom best niet enkel en alleen rekening houden met de prijs van de verzekering, maar ook met de verschillende dekkingen die ze aanbieden.

Wie zijn de goedkoopste autoverzekeraars?

Op basis van een simulatie van de prijs voor een autoverzekering BA, Mini Omnium en Full Omnium kan je in een oogopslag meer inzicht krijgen in hoe de prijzen van verschillende verzekeraars zich verhouden tot elkaar.

Hou er rekening mee dat in het bijzonder bij de omniumverzekeringen de aangeboden waarborgen en vergoedingen bij ongevallen aanzienlijk kunnen verschillen van elkaar.

Hou bij het vergelijken ook rekening met het feit dat deze voorbeeldtarieven in de simulatie die we hebben uitgevoerd enkel prijzen zijn voor één bepaalde persoon met een bepaalde leeftijd (18, 22, 39, 60 of 75 jaar) en voor een bepaald voertuig zoals dit wordt toegelicht op onze vergelijkingspagina’s.

Tijdelijke kortingen op autoverzekeringen

Bij sommige verzekeraars kan je ook tijdelijke kortingen genieten, bijvoorbeeld tijdens de periode van het autosalon in Brussel.

Je vindt tijdelijke kortingen op onze pagina’s met acties & kortingen en via de knop Kortingen op elke vergelijkingspagina voor de verschillende verzekeringsmaatschappijen waar je een autoverzekering kan afsluiten. Je kan deze vergelijkingspagina’s bereiken via de onderstaande links en door op het logo van de verzekeraar te klikken in de overzichten met simulatievoorbeelden.

 

Permanente kortingen op autoverzekeringen

Bij enkele verzekeraars kan je ook het ganse jaar door permanente kortingen genieten indien je behoort tot een specifieke doelgroep, zoals de:

 


 

De goedkoopste autoverzekering op basis van type autoverzekering

Als eigenaar van een auto kan je kiezen uit 3 types autoverzekeringen, namelijk:

 • De autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (Auto BA)
  De autoverzekering BA is wettelijk verplicht en verzekert schade die jij aan anderen veroorzaakt.
  Gezien deze autoverzekering enkel de wettelijke verplichte basiswaarborgen biedt, is deze ook de goedkoopste autoverzekering die je kan afsluiten.
 • De mini omniumverzekering of kleine omnium
  De mini omniumverzekering biedt extra waarborgen bovenop BA verzekering. De mini omnium dekt namelijk ook schade aan de auto door brand, diefstal of vandalisme, glasbreuk, schade door een natuurramp (overstroming, hagel, storm, vallende stenen,…) en aanrijdingen met dieren.
  Doordat je extra beschermd wordt voor deze verschillende types schade die jou auto kan lijden betaal je bovenop de prijs voor jouw autoverzekering BA een extra supplement voor de extra dekkingen.
 • De volledige omniumverzekering of full omnium
  De volledige omniumverzekering is een zeer uitgebreide autoverzekering die behalve de dekkingen die de mini-omniumverzekering biedt ook nog dekking biedt bij schade aan jouw eigen auto bij een ongeval waar jij in fout was.
  Gezien de verzekeringsmaatschappij een extra risico loopt om bij een ongeval in fout ook jouw eigen schade te moeten betalen, rekent de maatschappij jou een aanzienlijke meerprijs aan voor een omnium. Deze autoverzekering is daarom op basis van het type autoverzekering de duurste autoverzekering die je kan afsluiten.