Autoverzekering voor jongeren vergelijken

Autoverzekering Citroen C3Een autoverzekering voor jonge chauffeurs is over het algemeen aanzienlijk duurder in vergelijking met autoverzekeringen voor oudere chauffeurs die reeds enkele jaren rijervaring hebben. De oorzaak voor deze hogere prijzen ligt bij de statistieken die aangeven dat jonge bestuurders meer betrokken zijn bij ongevallen dan oudere bestuurders.

Verzekeraars baseren hun premies dus op het grote aantal schadegevallen van jonge bestuurders. Verzekeraars moeten voor deze groep bestuurders dus vaker in actie komen en schadevergoedingen uitkeren.

Er werden door bepaalde verzekeraars speciale tarieven en regels uitgewerkt voor bestuurders tussen de 21 en 26 jaar oud.

Waar ben ik als jonge bestuurder meest welkom?

Je kan als jonge bestuurder terecht bij deze autoverzekeraars voor een BA autoverzekering.

Simulatie autoverzekering per leeftijdscategorie

Via de knoppen hierboven kan je een simulatie van de prijzen voor een autoverzekering vergelijken voor diverse leeftijdscategorieën. Klik op de link offerte of simulatie in de overzichten met de gesimuleerde tarieven om snel prijzen te zien & offertes te ontvangen van verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor een jonge bestuurder van 18 jaar.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor een jonge bestuurder van 22 jaar.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor een volwassen bestuurder van 39 jaar.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor senioren van 60 jaar.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor senioren van 75 jaar.

Tegen welke risico’s kan ik mij verzekeren als jonge bestuurder?

Ga eerst na wat je precies nodig hebt en kijk daarna welke dekkingen daar bij passen. Je verzekeraar of makelaar kan jou hierbij helpen. Ook kan je de pagina autoverzekering BA Auto en aanvullende verzekeringen raadplegen om meer details te bekomen over de diverse waarborgen. Je kan eveneens via de links hierboven prijzen vergelijken en offertes aanvragen van verschillende verzekeringsmaatschappijen die jonge bestuurders verzekeren.

Tips

Je kan rekening houden met de volgende tips om jouw premie zo laag mogelijk te houden.

  • Kies een zo hoog mogelijke franchise (vrijstelling) als je een jonge chauffeur bent. Hierdoor zal jouw jaarlijkse verzekeringspremie een stuk goedkoper zijn.
  • Bespreek met je verzekeraar of er betere prijzen beschikbaar zijn wanneer je als jonge chauffeur bepaalde regels aanvaardt zoals het niet rijden tussen bepaalde uren of op bepaalde dagen.
  • Meld jou verzekeraar dat je mogelijk reeds een paar rijervaring zonder ongevallen hebt als jonge chauffeur.
  • Volg een cursus defensief rijden of extra rijlessen zodat je voordelige voorwaarden kan bekomen als jongere
  • Kies voor een auto met een zo laag mogelijk motorvermogen. Hoe hoger het vermogen, hoe duurder jouw verzekering wordt, en hoe kleiner de kans dat een verzekeraar jou zal willen verzekeren.

Doe dus steeds goed navraag bij jou verzekeringsmakelaar of verzekeringsmaatschappij over de voorwaarden voor jongeren en informeer naar de mogelijkheden om een zo laag mogelijk tarief te kunnen genieten.