Autoverzekering vergelijken

Autoverzekeringen vergelijken: aandachtspunten bij jouw zoektocht

Als je op het Internet op zoek gaat naar een geschikte verzekeraar voor jouw autoverzekering, dan moet je er rekening mee houden dat niet alle verzekeraars berekeningsmodules (prijssimulators) ter beschikking stellen op hun website. De berekeningsmodules die wél aangeboden worden, bieden ook ook niet allemaal dezelfde mogelijkheden.

Je dient er ook rekening mee te houden dat bepaalde verzekeraars een prijssimulator ter beschikking stellen die je enkel een idee geeft van de te betalen premie, maar dus niet het precieze tarief dat voor jou van toepassing zal zijn. Tijdens de berekening houdt de simulator namelijk niet altijd rekening met alle elementen van jouw persoonlijke situatie als verzekeringsnemer, van jouw historiek als bestuurder en van het voertuig dat je wenst te laten verzekeren.

Om het precieze bedrag te weten te komen voor jouw situatie moet je daarom steeds een offerte aanvragen. Een makelaar kan jou dan ook verder in detail uitleggen welk premiebedrag overeenkomt met het risico waaraan je op een bepaald moment blootgesteld wordt.

Simulatie maken en vergelijken

Via de knoppen hierboven kan je een simulatie van de prijzen voor een autoverzekering vergelijken voor diverse leeftijdscategorieën. Klik op de link offerte of simulatie in de overzichten met de gesimuleerde tarieven om snel prijzen te zien & offertes te ontvangen van verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor een jonge bestuurder van 18 jaar.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor een jonge bestuurder van 22 jaar.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor een volwassen bestuurder van 39 jaar.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor senioren van 60 jaar.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor senioren van 75 jaar.

Hou niet enkel rekening met de prijs bij het vergelijken van verzekeringen

De waarborgen die worden aangeboden via de verschillende verzekeraars zijn namelijk niet allemaal dezelfde. Sommige verzekeringspolissen beschermen je beter dan andere, en dit zorgt er dan voor dat de ene autoverzekering iets duurder is dan een goedkope autoverzekering. Hou zeker ook rekening met andere zaken, zoals:

 • De dienstverlening van de makelaar en verzekeringsmaatschappij
 • De verschillen op vlak van schadebeheer (Contactcenter aanwezig bij de verzekeringsmaatschappij? Is de maatschappij 24 op 24 uur beschikbaar? Geniet je hulp via een verzekeringsmakelaar?, …),
 • Het commerciële beleid van de verzekeraar, met name wanneer het gaat over senioren en jongeren
 • Het opzeggingsbeleid van de verzekeringsmaatschappij
 • De kwalificatiegraad (vroeger de bonus-malusgraad genoemd)
 • De impact op het berekenen van de premie bij een ongeval in fout (negatieve bonus-malusgraden, Joker, …).

Vergeet niet alle relevante, nuttige informatie mee te delen

Denk er ook aan dat je verplicht bent om alle informatie mee te delen die van belang is bij de risicobeoordeling voor jou als verzekerde. Zaken zoals meerdere bestuurders die met de wagen zullen rijden, jouw historiek van ongevallen in het verleden, en andere relevante gegevens dienen te worden vermeld.

Hou zeker geen informatie achter want in dat geval kan de verzekeraar je bij een ongeval aansprakelijk stellen voor een foute aangifte van het risico, evenals voor een niet-aangifte van een verzwaring van het risico. Wanneer dit het geval is, zal de verzekeraar het slachtoffer schadeloos stellen, en je nadien vragen om de gemaakte onkosten zelf te vergoeden. Deze onkosten kunnen flink aandikken wanneer het slachtoffer bijvoorbeeld permanent invalide is!

De verzekeraar kan je contract bovendien ontbinden, waarna het moeilijk kan zijn om een andere verzekeraar te vinden.

Bepaalde informatie kan in jouw voordeel spelen!

Vergeet ook zeker geen andere relevante informatie die in jouw voordeel kan spelen te vermelden bij je verzekeraar, zoals:

 • Je bent geslaagd voor een cursus defensief rijden. Hiervoor kan je namelijk kortingen op jouw autoverzekering genieten.
 • Jijzelf of je ouders zijn reeds klant bij de verzekeraar
 • Je wenst meerdere verzekeringen af te sluiten voor hetzelfde voertuig (omniumverzekering, bestuurdersverzekering, rechtsbijstandsverzekering,…)
 • Je wil zowel jouw auto als jouw motorfiets laten verzekeren
 • Je wil zowel een autoverzekering, brandverzekering als familiale verzekering afsluiten
 • Je maakt weinig gebruik van je voertuig

Onze website bevat uitgebreide informatie waarmee je goed geïnformeerd de beste beslissing kan nemen voor jouw verzekeringen. Lees dus onze tips, vergelijk de tarieven & waarborgen en vraag snel & eenvoudig offertes aan voor jouw autoverzekering bij verschillende verzekeraars.