Goedkope autoverzekering vinden

Een goedkope autoverzekering vind je door hier te vergelijken

Goedkope autoverzekering vindenEen eerste slimme stap om een goedkope autoverzekering te vinden die best geschikt is voor jouw persoonlijke situatie is om eerst deze pagina aandachtig te lezen, dan verschillende autoverzekeringen te vergelijken via deze website en vervolgens simulaties te maken voor je autoverzekering bij diverse maatschappijen via onze voorbeeldsimulaties.

De prijs voor je autoverzekering zo laag mogelijk houden

De factoren waarover je als bestuurder het meest controle hebt om de prijs van een autoverzekering zo laag mogelijk te houden zijn onder meer:

 • Kiezen voor een kilometerverzekering indien je minder dan zo’n 10.000 km per jaar rijdt
  Bij de kilometerverzekering betaal je namelijk enkel voor de kilometers die je jaarlijks effectief rijdt. Dit in tegenstelling tot de standaard autoverzekering die vaak meer kilometers dekt dan je er jaarlijks rijdt.
  Ben je niet vaak onderweg met de wagen, dan is de kans kleiner dat je bij een ongeval betrokken raakt, waardoor het risico voor de verzekeraar aanzienlijk kan dalen. Verzekeraars die een autoverzekering aanbieden waarvan de premie wordt berekend per effectief gereden kilometers, zoals de kilometerverzekering van Corona Direct, zijn daarom een zeer interessante keuze voor bestuurders die op zoek zijn naar een goedkopere autoverzekering.
 • Bundelen van je autoverzekering met andere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar
  Indien je wenst samen te werken met een onafhankelijke verzekeringsmakelaar, bespreek dan met hem of haar welke extra kortingen je kan krijgen indien je verschillende verzekeringen zou bundelen en afsluiten bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Zo kan je aanzienlijke kortingen ontvangen bij verzekeraars zoals AG Insurance, Vivium en andere verzekeraars die worden aangeboden door onafhankelijke makelaars.
 • De waarde en het motorvermogen van de wagen die je aanschaft
  Kiezen voor een niet al te duur voertuig met een zo laag mogelijk motorvermogen kan je jaarlijks aanzienlijk wat geld helpen besparen. De waarde en het vermogen van de te verzekeren auto zelf speelt namelijk ook een belangrijke rol bij het bepalen van de prijs van je verzekering. Eigenaars van hele dure auto’s met veel vermogen en veel zitplaatsen betalen een veel hogere premie.
  Vergelijk daarom via een simulatie bij verschillende verzekeraars eerst goed de enorme prijsverschillen die er zijn indien je kiest voor een grote, dure wagen met een groot motorvermogen ten opzichte van een iets goedkopere wagen of uitvoering met een kleiner motorvermogen.

Andere invloeden op de prijs voor een autoverzekering

Er zijn ook andere factoren die meespelen in het bepalen van de prijs van je verzekering waar je zelf geen invloed op kunt uitoefenen. Dit zijn bijvoorbeeld jouw woonplaats, je leeftijd en het aantal jaren rijervaring.

Ook jouw schadeverleden heeft een aanzienlijke invloed op de prijs voor een autoverzekering. Indien je in het verleden één of meerdere ongevallen hebt veroorzaakt met schade aan derden, dan zal dit schadeverleden ervoor zorgen dat jouw jaarlijkse premie aanzienlijk hoger kan liggen dan voor personen die in het verleden niet of minder betrokken zijn geweest bij ongevallen in fout.

Volg ons stappenplan dat jou helpt om in 6 eenvoudige stappen de beste & meest voordelige keuze te maken te maken voor een autoverzekering voor jouw eigen persoonlijke situatie. In dit stappenplan lees je onder meer ook halverwege de pagina hoe je de Plus- en minpunten van elke autoverzekeraar kan evalueren, samen met de beschikbare Kortingen, de Evolutie van de bonus-malus en de invloed hiervan op je autoverzekering. Je leest er eveneens hoe je snel kan ontdekken welke autoverzekeraars er Jokers aanbieden, hoe hun Joker precies werkt, en aan welke voorwaarden je dient te voldoen om de Joker te ontvangen. Verder lees je ook hoe je de prijsstijging van elke autoverzekering na een ongeval in fout kan berekenen aan de hand van een eenvoudige voorbeeldberekening.

Vergelijken en sparen

De verzekeraar die je kiest heeft een grote invloed op de premie die je maandelijks voor de verzekering betaalt. Je kan daarom best eerst simulaties uitvoeren en een offerte aanvragen bij meerdere maatschappijen.

Een groot deel van de verzekeraars hebben namelijk op hun website een simulator staan waarmee je de premie van een autoverzekering B.A., Mini-Omniumverzekering, Full Omniumverzekering, Bestuurdersverzekering en Verzekering rechtsbijstand meteen kan berekenen.

Hou er bij het simuleren rekening mee dat bij de meeste maatschappijen de prijs die je zal te zien krijgen via de simulator van de maatschappij nog niet 100% precies is en steeds exclusief eventuele kortingen is. Je dient dan een offerte aan te vragen om de exacte premie & waarborgen te ontvangen.

De gesimuleerde prijs is dus slechts een zo nauwkeurig mogelijke indicatie van de prijs die de autoverzekering uiteindelijk zal hebben, maar die voordeliger kan uitvallen indien je slim onderhandelt met je verzekeraar. In sommige gevallen kan de prijs ook duurder uitvallen indien er op basis van extra gegevens die de verzekeraar jou kan vragen zou blijken dat je een groter risico vormt voor hen dan kon worden uitgemaakt op basis van de gegevens die je hebt ingegeven tijdens de simulatie op de website van de verzekeraar.

De offertes die je ontvangt kan je in een laatste stap onderling vergelijken om te zien welke verzekering de beste & goedkoopste autoverzekering is voor jouw persoonlijke situatie.
Lees in de offerte & contractvoorstellen zeker steeds goed de kleine lettertjes waarin wordt toegelicht welke dienstverlening, waarborgen, uitsluitingen en vergoedingen van toepassing zijn als je de autoverzekering afsluit. Hoe minder uitsluitingen er zijn bij een omniumverzekering, hoe meer je bent gedekt en hoe meer je doorgaans zal betalen voor je omnium waarborg.

Denk eraan dat je door verschillende verzekeringen te bundelen bij eenzelfde verzekeringsmaatschappij vaak extra kortingen kan genieten, vraag hier dus zeker naar bij jouw contacten met je verzekeraar of makelaar!

Goedkope autoverzekering vinden via Assuraweb

Dankzij onze voorbeeldsimulaties & informatie die je op deze website vindt, samen met de simulaties die je kan maken op de websites van de meeste verzekeraars via onze voorbeeldsimulaties, kan je makkelijk evalueren of ook jij een goedkopere autoverzekering kan afsluiten voor jouw huidige wagen of voor een nieuwe wagen die je overweegt aan te schaffen in de toekomst, bijvoorbeeld na een bezoek aan het jaarlijkse Autosalon te Brussel.

Start hier met het vergelijken van autoverzekeringen en vind snel een goedkope autoverzekering voor jouw persoonlijke situatie.