Verzekering auto berekenen via simulatie

Snel & eenvoudig jouw autoverzekering berekenen

Berekenen autoverzekeringJe kan snel & eenvoudig de prijs voor een autoverzekering berekenen dankzij een simulatie bij verschillende verzekeringsmaatschappijen die een simulator aanbieden.

Door online de premie voor een verzekering voor je auto te berekenen, ken je binnen slechts enkele minuten reeds de prijs voor je autoverzekering bij een verzekeraar wiens aanbod jou aanspreekt. Je kan aan de hand van onze vergelijkingen van tarieven & waarborgen een beter inzicht krijgen in het aanbod van de verschillende verzekeraars. Klik op het logo van de diverse verzekeraars in onze voorbeeldsimulaties om een gedetailleerde vergelijking te raadplegen met onder meer de plus- en minpunten van elke verzekeraar, tijdelijke en permanente kortingen en informatie over de evolutie van de premie van je verzekering na een ongeval in fout. Je kan er ook direct een simulatie maken en/of een offerte aanvragen bij de verschillende verzekeraars.

Vergelijk zowel prijzen als waarborgen

Hou er steeds rekening mee dat een simulatie berekenen slechts een eerste stap is om de beste autoverzekering te vinden voor jouw persoonlijke situatie. Minstens even belangrijk als de prijs die je betaalt voor je autoverzekering zijn de waarborgen die je geniet via de verzekering voor je auto. Het is daarom aanbevolen om de voorwaarden in je verzekeringscontract goed na te lezen en te vergelijken met de voorstellen van andere verzekeraars.

Dit is voornamelijk belangrijk bij de omniumverzekeringen, waar de waarborgen sterk uiteen kunnen lopen bij de verschillende verzekeraars. Besteed hierbij extra aandacht aan welke uitsluitingen het contract voorziet; dit zijn de scenario’s waar je bijvoorbeeld bij een ongeval geen of slechts beperkte vergoedingen zal ontvangen van de verzekeraar. Ga ook na welke maximumvergoedingen de verschillende contracten voorzien bij ongevallen of bij diefstal.

De verplichte waarborgen voor de basisverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid zijn in tegenstelling tot de omniumverzekeringen bij de verschillende verzekeraars identiek, waardoor de contracten voor deze verzekering doorgaans onderling weinig verschillen, behalve dan op vlak van de prijs die je ervoor betaalt.

Hoeveel geld kan ik sparen door autoverzekeringen te vergelijken?

In het meest gunstige geval kan je tot ruim € 350 sparen op je autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (Auto BA) en tot ruim € 600 per jaar op de volledige omniumverzekering, zonder dat je sterk hoeft in te boeten op de uitgebreidheid van de waarborgen die je geniet.

De besparing zal sterk afhangen van jouw persoonlijke situatie:

  • Heb je in het verleden reeds goed verzekeringen vergeleken en heb je pas hierna een verzekering afgesloten bij een voordelige verzekeraar?
  • Betaal je reeds per werkelijk gereden kilometer via een kilometerverzekering indien je een bestuurder bent die weinig kilometers per jaar rijdt?
  • Heb je reeds de verzekering voor je auto samen afgesloten bij één en dezelfde verzekeraar waardoor je hebt kunnen genieten van een mooie extra korting?
  • Heb je in het verleden een goede onafhankelijke makelaar onder de arm genomen en goed onderhandeld met hem of haar over je contracten? Niet alle makelaars bieden jou namelijk een even aantrekkelijke prijsofferte, overigens zonder dat hun dienstverlening hoeft te lijden onder de voordeligere tarifering die sommigen kunnen hanteren!
  • Heb je het aanbod van de directe verzekeraars goed vergeleken met het aanbod van maatschappijen die werken met onafhankelijke makelaars of exclusieve agenten?
  • Waar woon je? Indien je in Brussel woont of in een andere grote stad, dan betaal je sowieso meer dan op een rustigere woonplaats zoals een dorp of op het platteland. Jouw besparing staat in verhouding tot je woonplaats, gezien er op de hogere premie die je betaalt in de stad ook procentueel een hogere prijsdaling mogelijk is wanneer je verschillende verzekeraars vergelijkt, slim onderhandelt en juist kiest.

Start nu alvast met het vergelijken & berekenen van de verzekering voor je auto, zodat je binnenkort mogelijk ook fors kan beginnen besparen!