Autoverzekering berekenen Assuraweb

Autoverzekering berekenen

Bereken direct jouw autoverzekering en ontvang snel offertes

Berekenen autoverzekeringVia deze website kan je autoverzekeringen op een grondige wijze vergelijken en de prijs voor een autoverzekering berekenen via een simulatie bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen die beschikken over een simulator waarmee je direct je premie kan berekenen.

Dankzij een online simulator kan je meteen een simulatie maken die direct zal berekenen hoeveel een autoverzekering zal kosten voor jouw persoonlijke situatie en voor het voertuig dat jij wenst te verzekeren.

Hou er steeds rekening mee dat de simulatie die je maakt op de website van verzekeraars in de meeste gevallen niet 100% definitief is.

 • De prijs kan namelijk lager uitvallen dan de simulatie aangeeft
  Dit kan bijvoorbeeld indien er bepaalde kortingen niet werden toegekend of als je zou onderhandelen met de verzekeraar over extra kortingen indien je zou besluiten om behalve een autoverzekering ook nog één of meerdere andere verzekeringen af te sluiten bij hen.
 • De prijs die je berekent via een online simulatie kan ook duurder uitvallen
  Dit kan met name gebeuren wanneer zou blijken dat je een groter risico vormt voor de verzekeraar dan kon worden ingeschat op basis van de gegevens die je hebt ingegeven bij het berekenen van de premie via de simulator.

Simuleren autoverzekeringen

Via de knoppen hierboven kan je een simulatie van de prijzen voor een autoverzekering vergelijken voor diverse leeftijdscategorieën. Klik op de link offerte of simulatie in de overzichten met de gesimuleerde tarieven om snel prijzen te zien & offertes te ontvangen van verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor een jonge bestuurder van 18 jaar.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor een jonge bestuurder van 22 jaar.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor een volwassen bestuurder van 39 jaar.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor senioren van 60 jaar.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor senioren van 75 jaar.


 

Welke autoverzekeringen & waarborgen kan ik online berekenen?

Je kan de prijs voor een autoverzekering berekenen voor verschillende types waarborgen, namelijk:

 • De autoverzekering B.A. (Burgerlijke Aansprakelijkheid)
  Dit is de basisverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto die verplicht dient te worden afgesloten voor elk voertuig dat zich op de openbare weg begeeft.
  Deze autoverzekering biedt jou een waarborg aan voor de schade die jij veroorzaakt aan derden, dus aan de andere personen die betrokken zijn bij een ongeval.
 • Kleine Omnium en Volledige Omnium
  Daarnaast kan je de prijs berekenen voor een Kleine Omniumverzekering of Volledige Omniumverzekering.
  Deze autoverzekeringen zijn een optionele aanvulling van waarborgen die bovenop de autoverzekering BA kunnen worden afgesloten en die jou dekking bieden voor jouw eigen schade bij een ongeval.
 • Indien je wenst kan je nog andere bijkomende waarborgen afsluiten om jou beter te beschermen als bestuurder, namelijk via de Bestuurdersverzekering en via de verzekering Rechtsbijstand.
  Bij het berekenen van je premie tijdens een simulatie kan je aangeven of je deze waarborgen wenst toe te voegen aan de berekening van je autoverzekering. In sommige simulatoren zal de meerprijs voor deze optionele dekkingen op het einde van de simulatie mee verschijnen in de berekening.

Kies ik een BA Autoverzekering, Full Omnium of Kleine Omnium?

Om uit te maken of je best kiest voor een BA Autoverzekering, Kleine Omnium of Volledige Omnium dien je rekening te houden met verschillende factoren. Om jou keuze te vereenvoudigen kan je bij jou keuze rekening houden met de volgende richtlijnen:

 • Bij nieuwe auto’s tot de leeftijd van 2 à 4 jaar is een volledige omnium autoverzekering doorgaans sterk aanbevolen.
 • Rijd je met een tweedehands auto, dan kies je doorgaans beter voor een goedkopere autoverzekering zoals de kleine omnium indien het gaat om een jonge tweedehands auto, of enkel voor de basisverzekering (de BA autoverzekering) indien de wagen reeds meer dan 5 jaar oud is en nog slechts een beperkte waarde heeft.

Je vindt meer richtlijnen op onze pagina over het kiezen van een Full Omnium en Mini Omnium.

Vergelijken, berekenen en honderden euros per jaar besparen

Eenmaal je hebt beslist welke verzekering het best past bij jou situatie, dan kan je verschillende autoverzekeringen vergelijken, simulaties maken en offertes aanvragen om de meest voordelige autoverzekering te vinden die tegemoet komt aan jouw wensen & noden. Door een ogenblik aandacht te schenken aan het vergelijken van het diverse aanbod verzekeringen kan je namelijk makkelijk honderden euros per jaar besparen!

Directe verzekeraar, onafhankelijke makelaar of exclusieve agent kiezen?

Om een verzekering af te sluiten diende je in het verleden verplicht langs te gaan in een verzekeringskantoor of bankkantoor. Met de komst van het Internet is dit overbodig geworden, gezien via het Internet makkelijk overeenkomsten kunnen worden uitgewisseld en afgesloten.

Je kan via het Internet alle verzekeringsmaatschappijen bereiken, zowel de directe maatschappijen die werken zonder of met slechts een beperkt aantal kantoren in Vlaanderen, als de traditionele maatschappijen die hun verzekeringen aanbieden via een netwerk van onafhankelijke verzekeringsmakelaars of een netwerk van exclusieve verzekeringsagenten.

Het verschil tussen deze drie types maatschappijen zit hem voornamelijk in de manier waarop ze hun verzekeringen verdelen.

 • Directe verzekeraars bieden hun dienstverlening rechtstreeks aan de consument zonder dat ze hiervoor tussenpersonen zoals makelaars of agenten gebruiken.
  Hun efficiënte manier van werken zorgt er vaak voor dat ze verzekeringen aan lagere tarieven kunnen aanbieden dan andere verzekeraars zodat je als consument geld kan besparen op je verzekeringen.
 • Verzekeringsmaatschappijen die werken met onafhankelijke makelaars laten hun verzekeringen opnemen in het volledige gamma van verzekeringen dat de makelaar aanbiedt aan zijn klanten.
  Het voordeel van te werken met een onafhankelijke makelaar is dat deze jou verzekeringen kan aanbieden van verschillende verzekeringsmaatschappijen. Hierbij kan hij jou adviseren welke autoverzekering uit het gamma van de verschillende maatschappijen het gunstigste is voor jouw persoonlijke situatie.
 • Verzekeringsmaatschappijen die werken met exclusieve agenten bieden hun dienstverlening aan via ofwel bankkantoren (zoals bij Belfius, Argenta en KBC) en/of via verzekeringsmakelaars die enkel de producten van die ene maatschappij aanbieden aan hun klanten.
  In tegenstelling tot de maatschappijen die werken met een netwerk van onafhankelijke makelaars zal je bij een exclusieve agent geen advies ontvangen over andere verzekeringsproducten dan hun eigen producten. Klanten die kiezen voor deze verzekeraars zijn vaak consumenten die reeds klant zijn bij een bankkantoor van Belfius, Argenta of KBC.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende verzekeraars geordend per type maatschappij. Je kan via dit overzicht rechtstreeks verder surfen naar de pagina’s waarop je voor elke maatschappij de autoverzekering in detail kan vergelijken.
Klik op de knoppen Offerte of Simulatie in de voorbeeldsimulaties die je vindt op deze pagina’s om een offerte aan te vragen of om direct de prijs te berekenen voor je autoverzekering.

Hou er rekening mee dat je geen knop Simulatie zal vinden bij de verzekeraars die nog geen simulator aanbieden via hun website. Bij hen dien je daarom steeds een offerte aan te vragen bij een makelaar in hun netwerk die je kan bereiken via de website van de maatschappij. Je zal hiervoor op hun website jouw woonplaats dienen in te geven zodat je in contact kan komen met een onafhankelijke makelaar in jouw buurt.

Directe verzekeraars

Maatschappijen die werken met onafhankelijke makelaars

Maatschappijen die werken met exclusieve agenten