Simulatie autoverzekering

Simuleren autoverzekeringIndien je meteen wil te weten komen hoeveel een autoverzekering zal kosten bij een bepaalde verzekeringsmaatschappij en hoeveel je mogelijk kan sparen op je autoverzekering, dan kan je via een simulatie direct jouw premie berekenen.

Zowat 70% van de maatschappijen bieden namelijk op hun website een simulator aan waarmee je kan berekenen hoeveel een autoverzekering voor jouw wagen jaarlijks zou kosten voor jouw persoonlijke profiel. Tijdens de simulatie zal je enkele persoonlijke gegevens dienen in te geven samen met de gegevens van de te verzekeren auto.

Van simulatie naar offerte

Hou bij het maken van een simulatie via de website van verzekeraars steeds rekening met het feit dat de prijs die je zal te zien krijgen bij de berekening bij de meeste verzekeraars niet 100% definitief is.
Er wordt namelijk tijdens de simulatie niet altijd rekening gehouden met mogelijke tijdelijke kortingen, waardoor de premie lager kan zijn dan je te zien krijgt in de simulatie. Soms kan je ook nog mooie extra kortingen onderhandelen door bijvoorbeeld verschillende andere verzekeringen samen af te sluiten bij een bepaalde verzekeraars, zoals een brandverzekering en familiale verzekering.
Het is ook mogelijk dat de prijs voor je premie hoger zal zijn dan je zal zien bij een simulatie, bijvoorbeeld als blijkt dat je een groter risico vormt voor de verzekeraar dan kon worden vastgesteld op basis van de gegevens die je hebt ingegeven bij het simuleren van je tarief.

Uiteindelijk is enkel de prijs die opgenomen is in de offerte de juiste prijs die definitief kan worden als je de autoverzekering afsluit, al dan niet nog met aftrek van eventuele kortingen.

Voorbeeldtarieven, simulators en offertes

Om in een oogopslag een idee te krijgen van hoe de tarieven van de autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid, Mini Omnium en Volledige Omnium zich verhouden tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen kan je onze voorbeeldsimulaties consulteren. Via deze simulaties kan je direct de simulator bereiken van elke verzekeraar die deze ter beschikking stelt. Voor de verzekeraars die geen simulatie mogelijk maken via hun website kan je direct een offerte aanvragen.

Fors geld besparen door je autoverzekering te vergelijken via een simulatie

Door de verschillende autoverzekeringen op de Belgische verzekeringsmarkt te vergelijken kan je achterhalen welke verzekeraar de meest voordelige autoverzekering biedt voor jouw persoonlijke situatie.

Vergelijken kan je namelijk fors geld sparen als je er onder meer rekening mee houdt dat sommige autoverzekeringen vaak meer waarborgen bieden dan je werkelijk nodig hebt in jouw situatie. Bovendien kan je door te vergelijken ook autoverzekeringen vinden die dezelfde waarborgen bieden maar aan een lagere of veel lagere prijs.

Dat is onder meer het geval voor bestuurders die weinig met de wagen rijden. Vaak betalen zij een te hoge premie omdat zij hun wagen hebben verzekerd via een traditionele autoverzekering die niet wordt berekend op basis van het werkelijk aantal gereden kilometers. Bestuurders die weinig kilometers per jaar rijden kunnen werkelijk jaarlijks tot honderden euros besparen op hun autoverzekering door te kiezen voor een kilometerverzekering, zoals de Kilometerverzekering van Corona Direct. Deze kilometerverzekering is in het bijzonder erg voordelig indien je minder dan 10.000 à 12.500 km per jaar rijdt.

Benieuwd naar hoeveel jij zelf kan besparen?

Maak dan meteen een simulatie en ontdek of de prijs die jij betaalt effectief de voordeligste is voor jou. Indien je een tarief hebt gevonden die voordeliger is dan jouw huidige autoverzekering, aarzel dan niet om ook jouw andere verzekeringen eens onder de loep te nemen en te simuleren bij andere verzekeraars. Sommige gezinnen kunnen jaarlijks tot € 1.000 of meer besparen op hun pakket verzekeringen, een besparing waarmee je aardig wat leuke dingen kan doen met je gezin, elk jaar opnieuw!

Wanneer je voordelig en goed bent verzekerd kan je met een volledig tevreden gevoel de weg op met je wagen. Niemand wil overigens teveel betalen voor zijn autoverzekering. Start daarom nu met een vrijblijvende simulatie en ontdek of je al dan niet teveel betaalt voor je verzekeringen!