Besparen

Vergelijken autoverzekering

Volg deze 6 stappen om vlot autoverzekeringen te vergelijken

Volg de stappen die hieronder worden toegelicht en gebruik de illustratie hieronder om vlot verschillende autoverzekeringen te vergelijken, om direct de prijs voor een autoverzekering te berekenen bij een bepaalde verzekeraar via een simulatie en om vrijblijvende offertes te ontvangen.

Autoverzekering vergelijken op Assuraweb

 • Stap 1: Surf naar www.assuraweb.be/nl/autoverzekering-vergelijken
 • Stap 2: Kies de leeftijdscategorie die het dichtst aansluit bij jouw eigen leeftijd
 • Stap 3:
  Kies uit de 4 simulatiereeksen voor de steden Kortrijk, Leuven, Antwerpen of Brussel om een zo nauwkeurig mogelijk beeld te krijgen van het prijsniveau geldig in de regio waar je zelf woont. De prijzen voor autoverzekeringen in België worden namelijk mede beïnvloed door de regio waar je woont.
  Kies Kortrijk indien je woont in de regio West-Vlaanderen of Oost-Vlaanderen.
  Kies Leuven indien je woont in de regio Vlaams-Brabant of Limburg.
 • Stap 4:
  Klik op de knop BA voor de prijssimulaties voor een autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid of op de knoppen Mini-Omnium en Omnium voor een simulatie van de prijzen van omniumverzekeringen.
 • Stap 5:
  Klik op het logo van de verzekeringsmaatschappij waarvan je een meer gedetailleerde vergelijkingspagina wenst te consulteren.Je kan op de individuele detailpagina’s van elke verzekeringsmaatschappij de Plus- en minpunten evalueren (stap 5.1 – zie illustratie hieronder) en de beschikbare Kortingen ontdekken (stap 5.2).Onderaan elke detailpagina kan je eveneens de Evolutie van de bonus-malus & premie na een ongeval in fout vinden (stap 5.3 en stap 5.4), evenals details over het Joker systeem dat de geselecteerde verzekeraar hanteert (stap 5.5).Via de knop Berekenen vind je een praktisch voorbeeld van hoe een premieverhoging wordt berekend na een ongeval in fout (stap 5.6).
 • Stap 6:
  Vraag een Offerte aan of bereken via een Simulatie meteen het tarief voor jouw autoverzekering op basis van de kenmerken van je eigen wagen en jouw persoonlijke situatie.

 


 

Details vergelijken van elke autoverzekering

Om de autoverzekering van een bepaalde verzekeringsmaatschappij in detail te evalueren kan je op de detailpagina van elke verzekeringsmaatschappij de verschillende Plus- en minpunten evalueren (stap 5.1) en de beschikbare Kortingen ontdekken (stap 5.2).

Je kan er eveneens de Evolutie van de bonus-malus & premie na een ongeval in fout evalueren (stap 5.3 en stap 5.4), evenals details over het Joker systeem dat de geselecteerde verzekeraar hanteert (stap 5.5).

Het onderstaande voorbeeld illustreert waar je deze knoppen vindt op een detailpagina zoals deze voor de ING autoverzekering.

Details autoverzekering vergelijken


 

Tips om maximaal te sparen op je autoverzekering

Kilometerverzekering

Indien je jaarlijks minder dan 10.000 km à 12.500 km rijdt met jouw voertuig, dan kan je doorgaans het meeste voordeel halen uit een autoverzekering waarvan de premie wordt berekend op het precieze aantal kilometers dan je rijdt, zoals de Kilometerverzekering van Corona Direct.

Bundelen van verzekeringen

Het al dan niet hebben afgesloten van andere verzekeringen bij eenzelfde verzekeringsmaatschappij kan jou ook aanzienlijke besparen opleveren. Door jouw verzekeringen te bundelen bij bepaalde verzekeraar geniet je namelijk aanzienlijke kortingen en voordelen.

Jongeren

Jongeren kunnen best een goedkope maar degelijke tweedehandswagen met een laag motorvermogen kopen om de premie zo laag mogelijk te houden.

Als jonge bestuurder kan je voor deze wagen dan ook best enkel een autoverzekering B.A. (Burgerlijke Aansprakelijkheid) afsluiten om de prijs zo laag mogelijk te houden.

Jonge bestuurders van rond de 18 jaar die pas voor de eerste keer de weg op willen gaan met hun eigen auto die verzekerd is op hun eigen naam kunnen doorgaans best hun autoverzekering afsluiten bij dezelfde verzekeringsmaatschappij als die van de ouders.

Indien de ouders een goede historiek hebben als bestuurder en dus weinig ongevallen in fout hebben gehad in het verleden, dan kunnen jonge bestuurders bij sommige verzekeringsmaatschappijen tot maar liefst 40% besparen op hun autoverzekering. In het geval van een 18-jarige bestuurder kan de besparing dan oplopen tot makkelijk € 750 à € 1000 per jaar!

Andere kortingen

Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden ook kortingen aan voor bepaalde groepen mensen en types voertuigen. Informeer daarom bij jouw verzekeraar of je kan genieten van onderstaande kortingen:

Criteria die de prijs van je autoverzekering beïnvloeden

Ongeacht of je verkiest om jouw autoverzekering af te sluiten via een onafhankelijke makelaar of via een directe verzekeraar zoals Corona Direct of ING dien je rekening te houden met onder meer de volgende criteria die een invloed zullen hebben op de precieze prijs die je zal betalen voor een autoverzekering:

 • Jouw woonplaats
  Een stadsbewoner betaalt namelijk meer voor zijn autoverzekering dan een plattelandsbewoner. Er zijn ook prijsverschillen volgens de provincie waar je woont. Vlaanderen wordt namelijk door de verzekeringsmaatschappijen ingedeeld in verschillende risicozones die een invloed hebben op de verzekeringspremie.
  Bovendien zijn er verzekeraars die hun tarieven mede laten bepalen door de straat waarin je woont. Een buurtbewoner die één of meerdere straten verderop woont kan door de segmentering op straatniveau dus iets meer of iets minder betalen voor dezelfde autoverzekering voor een persoon met een identiek profiel.
 • Het aantal kilometers dat je rijdt per jaar kan een grote invloed hebben op de prijs die je zal betalen voor jouw autoverzekering. Indien je slechts 10.000 km à 15.000 km per jaar rijdt met jouw voertuig, dan kan je bijvoorbeeld tot 50% besparen met de Kilometerverzekering van Corona Direct.
 • De waarde van het voertuig
  De waarde van het voertuig en de gekozen opties hebben een grote invloed op de prijs voor een autoverzekering. Hoe duurder het voertuig, hoe duurder de autoverzekering
 • Het vermogen van het voertuig
  De verzekeringspremie wordt eveneens sterk beïnvloed door het vermogen van jouw wagen. De autoverzekering voor een sportwagen, luxe-berline of terreinwagen met een groot vermogen zal daarom aanzienlijk duurder zijn dan een autoverzekering voor een kleine stadswagen.
 • Jouw leeftijd
 • Privé-gebruik of professioneel gebruik
 • Jouw historiek als bestuurder

Wie is Assuraweb.be precies ?

Assuraweb.be is een onafhankelijke website die consumenten helpt bij het vinden van de beste verzekeringen aan de beste prijs voor hun persoonlijke situatie.

Je kan als bezoeker van deze website snel & eenvoudig in contact komen met verschillende ondernemingen die jou kunnen helpen met het verschaffen van meer gedetailleerde informatie over hun producten, prijssimulaties en vrijblijvende offertes. Op basis van de verschillende voorstellen die je ontvangt kan je een nauwkeurige inschatting maken van hoeveel je jaarlijks zou kunnen besparen door één of meerdere verzekeringen af te sluiten bij een verzekeraar die een product kan aanbieden die perfect aansluit bij jouw wensen & noden.

Assuraweb verkoopt zelf geen producten die worden aangeboden via haar website. Om onze dienstverlening gratis te kunnen blijven aanbieden ontvangen we vergoedingen van de ondernemingen die bij ons adverteren en die we met u in contact brengen.