Geld besparen op mijn verzekeringen

Ontdek hier hoe je…

Hoe kan ik fors besparen op mijn verzekeringen?

Een goed voornemen om 2016 slim te starten is om een ogenblik aandacht te besteden aan de verzekeringen die je hebt afgesloten in het verleden of die je plant af te sluiten in de nabije toekomst na bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe wagen.

Elk jaar betaal je namelijk hoogst waarschijnlijk veel meer voor jouw verzekeringen dan personen die reeds de stap hebben gezet naar het vergelijken van het aanbod verzekeringen op de Belgische verzekeringsmarkt.

Autoverzekering Volkswagen GolfDe autoverzekering is in het bijzonder een jaarlijkse aanzienlijke uitgave waarop fors kan worden bespaard, tot wel € 350 per jaar op de autoverzekering B.A. en tot € 600 per jaar op de omniumverzekering.

Je hoeft bovendien nauwelijks tijd, moeite of energie te investeren om binnenkort reeds te kunnen genieten van jouw eerste besparingen.

Om geld te besparen op je autoverzekering kan je starten met het snel & eenvoudig autoverzekeringen vergelijken via deze website en hierna kiezen voor ofwel:

  • een directe verzekeraar zoals Corona Direct of ING.
    Deze directe verzekeraars werken zonder tussenpersonen voor hun verzekeringsproducten waardoor ze erg lage tarieven kunnen aanbieden.
  • een goede, onafhankelijke makelaar uit jouw buurt die voor jou de beste tarieven kan trachten te bedingen bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen die hij aanbeveelt.
    Onafhankelijke verzekeringsmakelaars bieden namelijk verzekeringen aan van diverse verzekeringsmaatschappijen (AG Insurance, AXA, Baloise, …) en zoeken samen met jou naar de beste verzekering voor jouw situatie.

Maximaal besparen op mijn autoverzekering

Kan ik werkelijk honderden euros per jaar besparen op mijn autoverzekering?

Geld sparenDe meeste Belgen die een autoverzekering hebben afgesloten kunnen effectief verrassend hoge sommen per jaar besparen. Voor een groot deel van de Belgische bevolking zijn de autoverzekeringen die ze hebben afgesloten in het verleden zelfs de uitgavenpost waarop ze jaarlijks het meest kunnen besparen, elk jaar opnieuw.

De prijzen van de verschillende verzekeringsmaatschappijen in België lopen namelijk sterk uit elkaar, terwijl de aangeboden waarborgen vaak gelijkaardig zijn.

Door verschillende autoverzekeringen te vergelijken, simulaties uit te voeren en offertes aan te vragen bij de verzekeraars die jou het meest aanspreken, krijg je snel een beter inzicht in de mogelijke besparingen voor jouw persoonlijke situatie.

Een groot deel van de verzekeraars bieden intussen gratis simulatie modules aan op hun website waarmee je zelf meteen de prijs kan berekenen die je bij hen zou betalen voor jouw autoverzekering. Door een berekening uit te voeren kan je daarom meteen zien hoeveel je zelf zou besparen bij de gekozen verzekeraar. Hou hierbij wel rekening met het feit dat de prijs die je te zien krijgt bij een online simulatie op de website van bepaalde verzekeraars nog niet 100% zal overeenkomen met de prijs die je zelf zal dienen te betalen, ook al dien je voor het uitvoeren van een simulatie verschillende details over jouw voertuig en persoonlijke situatie in te geven. De precieze prijs die je zal betalen zal daarom pas definitief worden eenmaal je een offerte hebt ontvangen van de verzekeraar.

Je start jouw zoektocht naar de grootste besparing voor jouw autoverzekering door onze prijssimulaties te consulteren.

Volg deze stappen om zo snel,  eenvoudig en volledig mogelijk verschillende autoverzekeringen te vergelijken.