Autoverzekering jongeren
Autoverzekering vergelijken

Vergelijken autoverzekering jongeren

Bij welke verzekeraars ben ik welkom als jonge bestuurder?

Je kan als jonge bestuurders terecht bij de onderstaande verzekeringsmaatschappijen voor het afsluiten van een autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid. Zoals je zal lezen haal je het meest voordeel bij het afsluiten van een autoverzekering bij de verzekeraar waar jouw ouders verzekerd zijn. De meeste maatschappijen bieden namelijk erg forse kortingen aan de kinderen van hun bestaand cliënteel.

Hou er bij het vergelijken van autoverzekeringen voor jongeren rekening mee dat de tarieven die je vindt in onze voorbeeldsimulaties voor 18-jarige bestuurders en 22-jarige bestuurders steeds standaardtarieven zijn exclusief de forse kortingen die worden aangeboden mits je voldoet aan de voorwaarden van de verzekeraar.

AG Insurance autoverzekering

AG Insurance

Een BA autoverzekering kan bij AG Insurance worden afgesloten door jonge bestuurders, mits voldaan wordt aan volgende voorwaarden:

 • Ouders dienen eveneens hun autoverzekering bij AG Insurance af te sluiten (of over te brengen indien ze elders zijn verzekerd)
 • Indien je als jonge bestuurder niet meer bij jouw ouders inwoont, dan dien je eveneens een familiale en brandverzekering bij AG Insurance af te sluiten om een BA autoverzekering te kunnen verkrijgen.

 


 

Federale Verzekering autoverzekering

Federale Verzekering

Jongeren kunnen bij de Federale Verzekering een BA autoverzekering afsluiten, zelfs met enkel een voorlopig rijbewijs, mits voldaan wordt aan de volgende voorwaarden:

Voor klanten bij Federale

 • Motorvermogen maximum 77 kW
 • Leeftijd wagen maximum 15 jaar

Voor niet-klanten bij Federale

 • Motorvermogen maximum 66 kW
 • Leeftijd wagen maximum 12 jaar

 


 

DVV autoverzekering

DVV

Jongeren kunnen bij DVV een BA autoverzekering afsluiten aan zeer aantrekkelijke prijzen, mits er reeds een ander voertuig is verzekerd op hetzelfde adres waar de jongere inwoont. Dit kan een autoverzekering zijn van de ouders, broer(s) en/of zus(sen).

De premie zal aanzienlijk hoger liggen indien er nog geen andere verzekeringen zijn afgesloten door bewoners wonend op het adres waar de jongere inwoont.

 


 

Partners Verzekeringen

Partners Verzekeringen

Jonge chauffeurs kunnen ook bij Partners Verzekeringen een BA autoverzekering afsluiten. De prijzen dalen aanzienlijk indien wordt voldaan aan de volgende voorwaarden:

 • Motorvermogen maximum 66 kW
 • Ouders dienen eveneens een Partners autoverzekering

De normale prijs halveert ook bijna eenmaal de jonge chauffeur 3 jaar rijervaring zonder ongevallen in fout op zak heeft.

 


 

Ethias autoverzekering

Ethias Verzekeringen

Jonge bestuurders kunnen bij Ethias een BA autoverzekering afsluiten aan een tarief dat varieert tussen de € 1000 en € 1250. Er wordt echter een verlaagd tarief toegepast via het Starterscontract dat kan worden afgesloten mits wordt voldaan aan enkele voorwaarden:

 • Motorvermogen maximum 60 kW
 • Nooit meer dan één passagier te vervoeren

Ethias biedt eveneens een speciaal Jongerentarief indien wordt voldaan aan deze voorwaarden:

 • Rijvaardigheidscursus volgen via FEBIR
 • Gedomicilieerd zijn bij jouw ouders
 • Ouders dienen eveneens klant te zijn bij Ethias
 • De bonus-malus kwalificatiegraad van de ouders dient lager te zijn dan BM 6

 


 

Corona Direct autoverzekering

Corona Direct

Corona Direct evalueert elke aanvraag van jongeren individueel en beslist op basis van de historiek, het type wagen, het aantal kilometers die de jongere jaarlijks wenst af te leggen, en andere factoren of er een BA autoverzekering kan worden afgesloten en zo ja, aan welk tarief.

 


 

Rijervaring vereist bij deze verzekeraars

Touring Verzekeringen autoverzekering

Touring Verzekeringen

Je kan als jongere enkel een BA autoverzekering afsluiten bij Touring Verzekeringen indien je minstens één jaar rijervaring op zak hebt. Bovendien dient de te verzekeren wagen een motorvermogen hebben van maximum 60 kW.

 

ING autoverzekering

ING Verzekeringen

Je kan als jongere enkel een BA autoverzekering afsluiten bij ING Verzekeringen indien je minstens 5 jaar rijervaring op zak hebt.

 

Generali autoverzekering

Generali Verzekeringen

Net als bij ING kan je bij Generali als jonge bestuurder enkel een BA autoverzekering afsluiten indien je minstens 5 jaar rijervaring op zak hebt.

 

Allianz autoverzekering

Allianz Verzekeringen

Je kan bij Allianz in bepaalde gevallen een autoverzekering afsluiten als jonge bestuurder, maar enkel aan bijzonder hoge tarieven.

 


 

Simulatie prijs voor verschillende leeftijdscategorieën

Via de knoppen hierboven kan je een simulatie van de prijzen voor een autoverzekering vergelijken voor diverse leeftijdscategorieën. Klik op de link offerte of simulatie in de overzichten met de gesimuleerde tarieven om snel prijzen te zien & offertes te ontvangen van verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor een jonge bestuurder van 18 jaar.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor een jonge bestuurder van 22 jaar.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor een volwassen bestuurder van 39 jaar.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor senioren van 60 jaar.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor senioren van 75 jaar.