Hulp bij ongeval met de wagen

Voordelen van een Joker bij een autoverzekering

De Joker bij een autoverzekering wordt door sommige verzekeringsmaatschappijen als geschenk aangeboden aan bestuurders die in het verleden nauwelijks of geen ongevallen in fout hebben gehad. Deze bestuurders worden door verzekeraars beschouwd als goede bestuurders, klanten dus die weinig risico op ongevallen lopen en dus weinig risico op schadevergoedingen met zich meebrengen.

Eliminatie van de 5 malus-punten bij een ongeval in fout

Dankzij een Joker zal je bij een ongeval in fout kunnen vermijden dat jouw bonus-malusgraad met 5 punten zal stijgen. Je kan bij een ongeval waarvoor jij aansprakelijk bent dus jouw Joker inzetten om de verhoging van je bonus-malusgraad te vermijden. Hierdoor zal jouw jaarlijkse premie ook niet stijgen, hetgeen een mooie jaarlijkse besparing oplevert.

Verschillende Jokers

Je dient er rekening mee te houden dat er echter geen uniforme Joker bestaat. Elke verzekeringsmaatschappij biedt namelijk haar eigen soort Joker aan met specifieke voorwaarden opgesteld door de verzekeringsmaatschappij, net zoals elke verzekeringsmaatschappij haar eigen bonus-malussysteem hanteert sinds het uniforme bonus-malussysteem werd vervangen door de flexibelere Kwalificatiegraad in 2004.

Jokers per verzekeraar

Onze individuele fiches met vergelijkingen van autoverzekeringen aangeboden door verschillende verzekeringsmaatschappijen bieden jou meer inzicht in de voorwaarden tot toekenning van de Joker en de voordelen die verbonden zijn aan de verschillende Jokers die worden aangeboden door verzekeringsmaatschappijen in België. Klik op het logo van de verzekeringsmaatschappijen in de overzichten met prijssimulaties om de Jokers van individuele verzekeraars te vergelijken.