Brandverzekering AG Insurance

Top Woning brandverzekering | AG Insurance

Alles verzekerd, met uitzondering van…

AG InsuranceMet de Top Woning brandverzekering van AG Insurance bescherm je jouw huis, appartement en inboedel tegen alle gedekte schade, behalve enkele uitzonderingen die klaar en duidelijk staan beschreven in de algemene voorwaarden.

Ook zonnepanelen worden beschermd tegen storm, onweer, hevige hagel en zelfs diefstal, alle soorten tv-schermen worden beschermd tegen glasbreuk, evenals levensmiddelen in jouw diepvriezer wanneer er kortsluiting optreedt en deze bederven. Jouw gebouw wordt ook beschermd tegen vandalisme of beschadiging.

 • Gepersonaliseerde bescherming
  Je kan zelf jouw Top Woning woonverzekering uitbreiden volgens jouw wensen en behoeften met de verschillende Packs. Op die manier krijg je een perfecte bescherming op maat.
 • Zonnepanelen ook verzekerd
  Je leeft milieubewust en plaatste ecologische toestellen zoals zonne- of fotovoltaïsche panelen? Ook deze zijn volledig mee beschermd in jouw woonverzekering.

Je bent met de Top Woning brandverzekering van AG Insurance verzekerd voor schade aan jouw woning of inboedel die wordt veroorzaakt door:

 • ​brand
 • bliksem
 • storm
 • hagel
 • explosie
 • implosie
 • vandalisme, kwaad opzet op dieven
 • natuurrampen
 • waterschade
 • schade door stookolie
 • glasbreuk
 • uitwerking van elektriciteit
 • arbeidsconflicten en aanslagen
 • sneeuw- en ijsdruk
 • botsen tegen de verzekerde goederen

Daarnaast ben je beschermd voor de schade die veroorzaakt wordt aan derden door het verzekerde gebouw of de verzekerde inboedel of door de uitbreiding van een verzekerd schadegeval (bijvoorbeeld bij een woningbrand die overslaat naar de buren).

Je kan dankzij de Top Woning woonverzekering bij natuurrampen rekenen op een uitgebreidere bescherming dan wettelijk is bepaald en dit zonder verhoogde vrijstelling.

Maar ook buiten jouw woning wil je gerust zijn. Je kan daarom ook op jouw Top Woning brandverzekering rekenen voor de schade aan jouw privégarage(s) op een ander adres.

Huur je een vakantieverblijf, een studentenkot voor jouw kinderen, of een feestzaal voor een familiefeest, dan hoef je jou geen zorgen te maken als je mogelijke schade veroorzaakt. Jouw aansprakelijkheid als huurder is immers automatisch verzekerd in jouw Top Woning verzekering. En jouw tijdelijk verplaatste inboedel blijft eveneens verzekerd.

Met het Mini-systeem heb je een eenvoudig berekeningsrooster in handen om te berekenen hoe je jouw woning en inboedel moet verzekeren. Je telt het aantal ruimten dat je moet vermelden in de inventaris. Op basis van dit aantal weet je perfect hoeveel je moet betalen om jouw woning en inboedel te verzekeren. Je kan deze methode toepassen voor jouw woning of appartement tot 13 ruimten. Telt jouw woning meer ruimten of heb je een lift of een binnen- of overdekt buitenzwembad, dan wordt jouw contract berekend op de waarde van jouw woning.  Je verzekert jouw gebouw in nieuwwaarde. Dit is de prijs van de wederopbouw in nieuwe staat van wat beschadigd wordt.

Optionele uitbreidingen dankzij Packs

Je kan jouw inboedel nog sterker beschermen door de Top Woning woonverzekering uit te breiden met de optie diefstal. Met deze diefstalverzekering ben je ook beschermd op straat tegen diefstal met geweld of agressie.​

Waar en wanneer verzekerd?

Met Top Woning ben je beschermd voor jouw woning, inboedel en tot drie privégarage(s) (op een ander adres) in België.

Wereldwijd kan je op jouw Top Woning brandverzekering rekenen voor jouw tijdelijk verplaatste inboedel of de schade die je toebrengt aan vakantieverblijven, studentenkoten of een gehuurde lokatie voor een familiefeest.

Bij verhuis in België ben je gedurende 120 dagen verzekerd op beide adressen voor de afgesloten waarborgen (behalve diefstal) en volgens de omschrijving van het eerste risico (bv. als je verhuist van een appartement en eigenaar wordt van een huis, dan wordt de schadevergoeding proportioneel berekend volgens de verzekerde waarde van het appartement).

Bij schade bel je de schaderegelingsdienst van AG Insurance en een ervaren specialist staat jou bij om jou zo spoedig mogelijk uit de nood te helpen. Hij of zij helpt jou de eerste dringende maatregelen te nemen, regelt eventueel de bewaking van de woning en de opvang van jouw kinderen en huisdieren.

Je krijgt ook de kosten terugbetaald voor jouw tijdelijk verblijf als jouw woning onbewoonbaar is.

Je kan in zeer dringende gevallen rekenen op een vakman die overdag of ‘s nachts bij jou langskomt om de eerste maatregelen te nemen zoals het dichten van een lek, het afdekken van jouw dak, … Je wil bij schade uiteraard zo weinig mogelijk vervelende rompslomp. De verzekeringsmaatschappij kan jou (als de omstandigheden van het schadegeval het toelaten) de herstelling in natura voorstellen. Een vakman komt dan snel ter plaatse en de factuur wordt rechtstreeks geregeld door AG Insurance. Je vermijdt meteen de vrijstelling.

Bovendien krijg je een kwaliteitsgarantie van zes maanden op de uitgevoerde herstelling. Je bent uiteraard vrij om deze herstelling in natura te aanvaarden of niet.

Heb je jouw sleutels verloren, heb je ze binnen laten liggen of heb je een ander probleem met jouw sleutels of slot waardoor je niet meer binnen geraakt in jouw woning, dan komt een slotenmaker gratis bij jou langs.