Autoverzekering
Autoverzekering vergelijken

Vergelijken autoverzekering senioren

Bestuurders die de leeftijd van 50 jaar hebben bereikt hebben doorgaans een zeer uitgebreide rijervaring. Doordat deze bestuurders veel ervaring op zak hebben, kunnen zij genieten van zeer voordelige tarieven bij verzekeringsmaatschappijen.

Eenmaal je als bestuurder de leeftijd van 60 jaar hebt bereikt, zal je nog steeds zeer gunstige tarieven genieten voor jouw autoverzekering. Als 60-plusser rijd je namelijk doorgaans voorzichtiger dan jongere bestuurders, hetgeen zich vertaalt in statistieken die aangeven dat er bij deze leeftijdscategorie minder ongevallen voorkomen.

De premies voor autoverzekeringen beginnen echter wel aanzienlijk te stijgen naarmate je de leeftijd van 75 jaar nadert. De kans op ongevallen stijgt namelijk eenmaal deze leeftijdsgrens is bereikt, waardoor de verzekeringsmaatschappijen het grotere risico doorrekenen in hun tarifering.

Wie verzekert 50-plussers aan voordelige tarieven?

Verschillende verzekeraars bieden voordelige formules & tarieven aan voor autoverzekeringen voor 50-plussers. Hieronder vind je enkele verzekeraars die een extra aantrekkelijk aanbod hebben uitgewerkt.

AXA autoverzekering

AXA Verzekeringen

Met haar Happy Generation formule garandeert AXA jou dat jouw autoverzekering nooit zal worden opgezegd op basis van jouw leeftijd. Bovendien geniet je als 50-plusser ruim 20% minder voor jouw omnium autoverzekering in vergelijking met een 30-jarige bestuurder.

 

DVV autoverzekering

DVV

Met haar Drive for Life garantieformule kan je bij DVV genieten van een levenslange garantie om een BA autoverzekering te kunnen afsluiten op voorwaarde dat:

  • je voor je 55ste reeds een autoverzekering of andere verzekering hebt afgesloten bij DVV
  • je geen ongeval in fout hebt gehad tussen je 55ste en 60ste verjaardag, in een periode van drie opeenvolgende jaren.

 

Corona Direct autoverzekering

Corona Direct

Ook Corona Direct biedt de garantie dat je levenslang bij hen verzekerd kan blijven met een BA autoverzekering, ongeacht je leeftijd, zelfs als je betrokken bent bij één of meerdere ongevallen in fout.

 


 

Simulatie prijs voor verschillende leeftijdscategorieën

Via de knoppen hierboven kan je een simulatie van de prijzen voor een autoverzekering vergelijken voor diverse leeftijdscategorieën. Klik op de link offerte of simulatie in de overzichten met de gesimuleerde tarieven om snel prijzen te zien & offertes te ontvangen van verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor een jonge bestuurder van 18 jaar.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor een jonge bestuurder van 22 jaar.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor een volwassen bestuurder van 39 jaar.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor senioren van 60 jaar.

Vergelijk via deze simulatie autoverzekeringen voor senioren van 75 jaar.