Groepsverzekering vergelijken
Delta Lloyd Life voor zelfstandigen

Bescherming voor zelfstandigen | Delta Lloyd

Zelfstandig, maar nooit alleen…

Delta Lloyd LifeAls zelfstandige reken je niet te hard op de sociale zekerheid. Dus zorg je zelf voor beschermende maatregelen. Met de juiste verzekeringsdekkingen zijn jij, jouw gezin en jouw zaak beschermd wanneer het tegenzit. In vele gevallen zijn de premies ook fiscaal in te brengen als bedrijfskosten.

Bescherming van jouw inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Bescherm jouw persoonlijk levenscomfort en dat van jouw gezin tegen onverwacht inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid door ongeval of ziekte:

  • een vervangingsinkomen beschermt het levenscomfort van je en jouw gezin
  • betaling van jouw verzekeringspremie door Delta Lloyd Life
  • een overbruggingsrente dekt vaste kosten tijdens een vastgestelde periode
  • een extra bedrag bij volledige en blijvende arbeidsongeschiktheid door een ongeval

Meer over de verschillende soorten bescherming die Delta Lloyd Life jou kan bieden

Bescherming van jouw gezin bij overlijden

Je wenst financiële stabiliteit voor jouw nabestaanden in geval je onverwacht zou overlijden? Waarom wachten? De financiële lasten van een onverwacht overlijden kunnen op voorhand ingecalculeerd en verzekerd worden. Dat kan zelfs heel voordelig.

Elke situatie is anders. Je kunt extra zekerheden inbouwen in jouw contract(en) voor pensioenopbouw en/of vanuit jouw privésituatie voorzorgen nemen.

Delta Lloyd Life zoekt de oplossing die best bij jou past, ongeacht jouw gezinssamenstelling:

Bescherming van jouw onderneming

Wat gebeurt er met jouw onderneming als je een tijd niet kunt werken, of erger, indien je zou overlijden? Zo’n gebeurtenissen hebben een onmiddellijke impact op de financiële situatie van jouw bedrijf. Met de juiste bescherming verzeker je de stabiliteit voor iedereen.

Mogelijke waarborgen voor arbeidsongeschiktheid

  • Betaling van een rente, zodat bepaalde vaste kosten betaald worden en de financiële continuïteit van je bedrijf verzekerd is
  • Betaling van de verzekeringspremies door Delta Lloyd Life
  • Uitkering van een overlijdenskapitaal
  • Een extra bedrag bij volledige en blijvende arbeidsongeschiktheid door een ongeval
  • Financiële stabiliteit dankzij de bedrijfsleiderverzekering Scala Keyman
  • Met Partner Cover verzeker je jouw vennoten van continuïteit

Bescherming van jouw mede-vennoten en aandeelhouders

Het overlijden van een vennoot heeft automatisch impact op de verdeling van de aandelen. De aandelen worden immers overgedragen aan de erfgenamen. Wat betekent dit voor jouw bedrijf en de mensen erin? Laat niets aan het toeval over.

Een aandeelhoudersovereenkomst met aankoopoptie, gekoppeld aan een specifieke overlijdensverzekering (Partner Cover) biedt je een oplossing.

Een optimale en zorgeloze vermogensoverdracht

Een levensverzekering biedt ruime mogelijkheden om jouw vermogen voordelig en vlot over te dragen. Je kan er op voorhand jouw successierechten of uitvaartkosten mee verzekeren. Bovendien is het een interessant instrument om de nalatenschap van jouw patrimonium optimaal voor te bereiden.