Overlijdensverzekeringen Argenta

Schuldsaldoverzekering Argenta

ArgentaGa je een lening aan? Bijvoorbeeld om een huis te kopen, te bouwen of te verbouwen? Dan is het belangrijk dat je eventuele tegenslagen kunt opvangen. Denk maar aan een overlijden. Als je zou sterven voor jouw lening volledig is terugbetaald, moet jouw partner (of moeten jouw erfgenamen) de lening alleen aflossen.

Met een schuldsaldoverzekering bescherm je jouw nabestaanden als je vroegtijdig zou overlijden. De verzekeringsmaatschappij zorgt in dat geval voor de volledige of gedeeltelijke terugbetaling van de lening. Zo bescherm je wie jou dierbaar is.

De premies voor jouw schuldsaldoverzekering kunnen een belastingvoordeel opleveren. Dat kan op verschillende manieren:

  • In de fiscale korf van de woonbonus (stelsel enige, eigen woning);
  • in het fiscaal regime langetermijnsparen.

Zijn jouw woonbonus of het regime langetermijnsparen op jaarbasis volledig opgevuld met kapitaalaflossingen (en interesten) van jouw hypothecaire lening? Ook dan zijn er meer mogelijkheden. Zo kunnen de premies onder bepaalde voorwaarden ondergebracht worden in het fiscaal stelsel pensioensparen.

Schuldsaldoverzekering op 2 hoofden

Indien je geen gepaste oplossing vindt in een van deze fiscale stelsels, en je samen leent met jouw partner, dan is de schuldsaldoverzekering op twee hoofden mogelijk een goede oplossing:

  • één contract met twee verzekeringsnemers en twee verzekerden;
  • dezelfde dekkingsgraad voor doorgaans een lagere premie dan de totale premies voor twee afzonderlijke contracten;
  • zekerheid voor beide partners;
  • eenvoudig beheerd in één contract;
  • facultatieve waarborg van 200 % als beide verzekerden op hetzelfde moment overlijden of als de tweede verzekerde overlijdt binnen het jaar na overlijden van de eerste verzekerde.

De premie hangt af van een paar zaken, bijvoorbeeld het verzekerd kapitaal, de looptijd van jouw krediet, jouw levensstijl (roker of niet?), jouw leeftijd… Je kan zelf bepalen hoe je de premie spreidt. Je kan een eenmalige premie betalen of de betaling spreiden over de volledige looptijd van de schuldsaldoverzekering. Dat kan maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks.

De looptijd van jouw schuldsaldoverzekering wordt op voorhand vastgelegd. In veel gevallen is de looptijd dezelfde als die van jouw krediet.

Tijdelijke verzekering overlijden

Wil je niet alleen de afbetaling van jouw lening verzekeren als je onverwacht sterft? Met de tijdelijke verzekering overlijden verzekert je ook successierechten / erfbelasting, begrafeniskosten, ziekenhuiskosten …

Wil je er zeker van zijn dat jouw kinderen hun studies kunnen afmaken als je overlijdt? Of dat jouw partner de dagelijkse facturen verder kan betalen? Ook dan kan je een beroep doen op een tijdelijke verzekering overlijden.

De looptijd van jouw tijdelijke verzekering wordt op voorhand vastgelegd. Je bepaalt zelf het te verzekeren bedrag.