Motorverzekeringen Touring Verzekeringen

Details burgerlijke aansprakelijkheid voor motoren (BA-verzekering)

Touring Verzekeringen

De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid is van toepassing wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt in België of in één van de landen die op jouw groene kaart  vermeld staan.

De BA-waarborg van Touring Verzekeringen:

  • Is onbeperkt voor stoffelijke of lichamelijke schade aan derden
  • Bedraagt tot € 1.239.000 per schadegeval voor stoffelijke schade veroorzaakt door brand of een ontploffing

Bijstand voor motoren van meer dan 500 cc

De motorbijstand is inbegrepen in de BA-verzekering voor motoren van meer dan 500 cc. Ze zorgt voor een gratis sleepdienst en repatriëring bij ongevallen in België.

Bij ongevallen in België wordt jouw motor weggetakeld met een takelwagen die aangepast is aan het vervoer van motoren:

  • Tot aan de dichtstbijzijnde dealer voor kleine reparaties
  • Tot aan jouw gebruikelijke garage voor grote reparaties

Optionele rechtsbijstandverzekering

Jouw verzekering burgerlijke aansprakelijkheid komt niet tussenbeide om jou juridisch te beschermen bij geschillen na een ongeval. De rechtsbijstandsverzekering (optioneel) helpt jou hierbij.

Segmentatiecriteria BA motorverzekering

Om het tarief van jouw verzekeringscontract BA Motor te bepalen, maken we gebruik van segmentatiecriteria. Deze criteria stellen ons in staat om u beter te leren kennen en jouw risicoprofiel zo juist mogelijk in te schatten. Op die manier kunnen we jou de beste prijs garanderen voor jouw motorverzekering.

De gebruikte segmentatiecriteria zijn:

  • De kenmerken van jouw voertuig: het model, de cilinderinhoud,
  • Jouw profiel : jouw leeftijd, jouw Bonus-malus, het feit of je al dan niet andere contracten met Touring Verzekeringen hebt afgesloten.

Deze criteria werden gekozen op basis van onze ervaring en onze statistische modellen. Hieruit blijkt dat het aantal schadegevallen en/of de ernst van de schade een directe link heeft met deze criteria. Wij bepalen het juiste tarief op basis van het ingeschatte risico voor frequentie en kost van schadegevallen.