Autoverzekering Federale Verzekering

Verplichte verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (B.A.) Auto | Federale Verzekering

Federale Verzekering autoverzekeringHet is wettelijk verplicht een verzekering af te sluiten die jouw burgerlijke aansprakelijkheid (B.A.) dekt. Het betreft hier een modelovereenkomst, opgelegd door de wetgever, waarvan de waarborgen bij alle verzekeraars identiek zijn. Daarom is het van belang om een voordelige premie te combineren met een aantal extra voordelen in jouw dekking. Deze ideale verhouding prijs-kwaliteit vind je bij Federale Verzekering.

Wie geniet met een B.A. Auto van een schadeloosstelling?

De verkeersslachtoffers van een ongeval waarbij de bestuurder of de eigenaar van het verzekerde voertuig  aansprakelijk gesteld wordt. Het kan gaan om:

 • de inzittenden van jouw voertuig
 • de bestuurder en de inzittenden van andere voertuigen, fietsers, voetgangers, …
 • de eigenaar van een goed dat naar aanleiding van het ongeval beschadigd werd

De aard van de schade

Een B.A. Auto dekt zowel lichamelijke als materiële schade (voertuigen en hun inhoud, maar eveneens schade aan gebouwen, straatmeubilair, wegeninfrastructuur, …) die geleden werd door de slachtoffers van het ongeval waarvoor de verzekerde aansprakelijk wordt gesteld.

Federale Verzekering biedt jou altijd meer… haar verplichte verzekering B.A. Auto dus ook

 • Meer waardering voor goede chauffeurs… Je bent een voorbeeldige chauffeur? Jouw bonus-malus zakt tot niveau -2, waardoor je van een drievoudige bescherming geniet (*)
 • Meer zekerheden… Dankzij de B.A. Auto van Federale Verzekering geniet je dag en nacht van een gratis bijstand in héél België (*)
 • Meer nuttige voordelen… De Federale Verzekering kan voor een maximumduur van 5 dagen een vervangwagen ter beschikking stellen (*)
 • Meer financiële voordelen… Elk jaar ontvang je van Federale Verzekering jouw aandeel in de winst, in de vorm van een restorno op jouw premie. Restorno’s in 2015 (boekjaar 2014) (**):
  • 15% voor de B.A. Auto (toerisme en zaken en gemengd gebruik)
  • 8% voor de B.A. Auto – goederenvervoer

Tip

Als je als bestuurder aansprakelijk bent voor een ongeval, ben je de enige die geen vergoeding krijgt voor lichamelijk letsel. Federale Verzekering stelt jou hiervoor 2 oplossingen voor: in functie van jouw behoeften kan je kiezen voor de Bestuurdersverzekering en/of de Verzekering Volledige Verkeersongevallen.

(*) Voorwaarden geldig voor personenwagens en bestelwagens. (**) Restorno’s zijn voor elk product anders en evolueren met de tijd in functie van de bedrijfsresultaten en de economische conjunctuur. Ze worden bepaald door de raad van bestuur en zijn niet gegarandeerd.