Crelan Insurance

Tandem-schuldsaldoverzekering, de verzekering voor 2 kredietnemers | Crelan

Crelan VerzekeringenEen Tandem-schuldsaldoverzekering is een variant op de schuldsaldoverzekering voor 2 kredietnemers. De Tandem-schuldsaldoverzekering betaalt dus ook het nog niet terugbetaalde bedrag van een woonkrediet terug volgens het onderschrijvingspercentage als één van beide  kredietnemers (verzekerden) overlijdt.  Ze is een voordelige oplossing voor kredietnemers die geen belastingvermindering genieten op hun verzekeringspremies. Op de Tandem-schuldsaldoverzekering van Crelan Insurance geniet je bovendien tot 4 maanden gratis dekking tegen overlijden door ongeval vanaf de onderschrijving.

Voordelen

 • bescherming van jouw nabestaanden
 • tot 4 maanden gratis dekking tegen overlijden door ongeval
 • tal van mogelijkheden om de premie te spreiden
 • bijkomende dekkingen mogelijk
 • voordelig alternatief voor 2 kredietnemers die niet in aanmerking komen voor belastingvermindering

Dekkingen

Gratis tijdelijke dekking overlijden door ongeval

Crelan Insurance biedt bij de ondertekening van het verzekeringsvoorstel gratis een dekking tegen overlijden door ongeval aan. Die blijft geldig tot op het ogenblik dat jouw verzekeringspolis effectief van kracht wordt, of tot de weigering van de schuldsaldoverzekering, met een maximum van 4 maanden.
Als de kredietnemer vóór de invoegetreding van de polis overlijdt door een ongeval, krijgen de erfgenamen het verzekerd bedrag gestort. Zo kunnen zij het project tot een goed einde brengen.

Bijkomende dekkingen

Voor nog meer bescherming kan je jouw Tandem-schuldsaldoverzekering uitbreiden met:

 • een blijvende dekking ‘ongeval’: een bijkomende vergoeding wordt gestort als het overlijden het gevolg is van een ongeval
 • een dekking ‘overlijden beide verzekerden’: een bijkomende vergoeding als beide kredietnemers binnen het jaar overlijden

Premies

Voor de betaling van de premie van jouw schuldsaldoverzekering, heb je tal van mogelijkheden:

 • eenmalige premie
 • spreiding van de betalingen:  over o.a. 2/3 van de looptijd van jouw krediet, of over de hele looptijd.

Als je opteert voor gespreide betalingen heb je voor jouw jaarlijkse premies de keuze uit:

 • jaarlijkse betaling
 • maandelijkse betalingen
 • driemaandelijkse betalingen
 • zesmaandelijkse betalingen

Er wordt rekening gehouden met volgende segmentatiecriteria op het vlak van acceptatie (A), tarifering (T) en de omvang van de dekking (O):

Jouw medische toestand

Indien je op het ogenblik van de aanvraag van de verzekering bepaalde gezondheidsproblemen heeft die een impact hebben op een grotere overlijdenskans, zal dit de premie beïnvloeden. (A – T)

Jouw leeftijd

Jouw leeftijd is een belangrijke factor bij het sluiten van een schuldsaldoverzekering, aangezien uit statistische gegevens blijkt dat de kans op overlijden toeneemt naarmate men ouder wordt. (A-T)

Het verzekerd kapitaal

De beheerskosten voor een groter kapitaal wegen relatief gezien minder zwaar door dan voor een kleiner kapitaal. (A-T)

De looptijd van jouw krediet

Indien men zich voor een langere duurtijd wenst te verzekeren, en dus tot een oudere leeftijd, is het risico op overlijden groter. (T)

Beroep

Bepaalde beroepen, zoals werken op meer dan 15 meter hoogte, militairen en bodyguards verhogen het risico op overlijden. (T-O)

Roker/niet-roker

Uit statistieken blijkt dat het gebruik van tabak de gezondheid schaadt en dus de kans op overlijden tijdens de waarborg groter is. (T)

De beoefening van bepaalde sporten

Bepaalde sporten, zoals alpinisme, parachutespringen en duiken kunnen het risico op overlijden verhogen. (T-O)

Welke algemene voorwaarden op jouw schuldsaldoverzekering van toepassing zijn, wordt bepaald door de referentie in de rubriek Algemene Karakteristieken van jouw persoonlijk certificaat / onderschrijvingsformulier.