BNP Paribas Fortis
BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis, trouwe partner van particulieren en ondernemers

BNP Paribas Fortis VerzekeringenAls grootste bank van België ondersteunt BNP Paribas Fortis meer dan 3,6 miljoen klanten: particulieren, gezinnen, jongeren, zelfstandigen, vrije beroepen en ondernemers.

Aanbod op maat: de bank van iedereen

Particulier, jongere of gezin?

Of je nu een traditionele of een ‘mobiele’ klant bent, als bank van de nieuwe generatie maakt BNP Paribas Fortis jou het leven zo gemakkelijk mogelijk, via verschillende kanalen en met innovatieve producten. Zo je jouw bankzaken en verzekeringen regelen waar en wanneer je het wilt.

Wil je een woning kopen, renoveren of een wagen aanschaffen? BNP Paribas Fortis is graag de partner voor jouw plannen!

Zelfstandige ondernemer?

Als echte ondernemersbank is het aanbod van BNP Paribas Fortis specifiek afgestemd op jouw behoeften. Bij hen kan je rekenen op de persoonlijke opvolging door adviseurs die gespecialiseerd zijn in jouw sector.

Bent je een starter? Dan helpen ze jou graag met het opmaken van jouw businessplan en jouw financieel plan.

Vermogende particulier of bedrijfsleider?

Vertrouw op BNP Paribas Fortis om jouw patrimonium te beheren en over te dragen. De 37 Private Banking centra en twee centra voor vermogensbeheer garanderen jou hooggespecialiseerd en persoonlijk advies.

De dienstverlening van BNP Paribas Fortis is uniek in België:

 • Instapdrempel van 250.000 euro
 • Sterke lokale verankering
 • Globale aanpak van het patrimoniaal beheer
 • Gespecialiseerd aanbod van beleggings- en kredietoplossingen
 • De enige bank in België die zijn verbintenissen contractueel vastlegt
 • Ondersteuning door de groep BNP Paribas in tal van landen

Klanten met activa boven 4 miljoen euro genieten van een aanpak op maat voor hun vermogensbeheer.

In 2014 ontving BNP Paribas Fortis van het internationale magazine Euromoney enkele prestigieuze onderscheidingen, zowel voor haar uitgebreid aanbod aan beleggingsproducten als voor de kwaliteit van haar dienstenpakket dat specifiek is afgestemd op een vermogend publiek.

Innovatie: blijven innoveren om jou nog beter te helpen

Om tegemoet te komen aan de steeds specifiekere behoeften van zowel particulieren als van professionele klanten, heeft BNP Paribas Fortis geavanceerde oplossingen ontwikkeld voor betalingen en mobiel bankieren.

BNP Paribas Fortis sleutelt permanent aan haar mobile banking app Easy Banking, die de perfecte aanvulling is voor PC banking.

Easy Banking zit boordevol handige functies, zoals Easy Transfer waarmee je betalingen kan doen naar mobiele telefoonnummers in België.

Enkele nieuwigheden zijn onder meer:

 • MasterPass
  MasterPass is een virtuele portefeuille voor bankkaarten om aankopen op het Internet te doen.
 • Mobo
  Met Mobo kan je betalingen ontvangen met jouw bankkaart via een smartphone.
 • Sixdots
  Sixdots is een elektronische portefeuille met betaalmiddelen, aankoopbons, kaarten, getrouwheidsprogramma’s voor consumenten, etc.

Uiteraard is er ook nog Hello bank! Van BNP Paribas Fortis, de 100% mobiele bank die je gratis kan downloaden op jouw smartphone en tablet pc.

Makkelijk bereikbare en toegankelijke bankdiensten

BNP Paribas Fortis vindt het belangrijk dat haar bankdiensten perfect bereikbaar zijn voor iedereen. Hiervoor wordt gezorgd via:

 • Het grootste Belgische bankkantoornetwerk
 • Een contactcentrum waar haar medewerkers meer dan 80 uur / week bereikbaar zijn, inclusief op zaterdag
 • Selfbank-automaten
 • Verschillende elektronische bankkanalen.

BNP Paribas Fortis, de bank die jouw keuzes vereenvoudigt

Wie de juiste beslissingen wil nemen op het vlak van sparen, lenen of beleggen, moet over voldoende financiële kennis beschikken. Dat geldt voor iedereen: gezinnen, jongeren, zelfstandigen en bedrijfsleiders. Bij BNP Paribas Fortis kan je steeds rekenen op experts bij het maken van jouw keuzes.

Infosessies

Sinds 2013 organiseert BNP Paribas Fortis infosessies voor particulieren, zelfstandigen en ondernemers in haar kantoren. Haar medewerkers zorgen voor een beter inzicht in geldzaken en zetten het jargon van bankiers en verzekeraars om in begrijpelijke taal. Alle sessies zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

Enkele thema’s die aan bod komen tijdens de infosessies zijn:

 • Huren of kopen?
 • Huwen of samenwonen?
 • Een professioneel krediet aanvragen
 • Jouw beleggingsportefeuille beter begrijpen
 • Jouw smartphone en tablet pc optimaal gebruiken voor jouw geldzaken

Online pedagogische rubrieken

In de pedagogische rubrieken op de website van BNP Paribas Fortis vinden zowel klanten als niet-klanten een schat aan informatie!

Voor zelfstandigen, vrije beroepen en bedrijfsleiders organiseert BNP Paribas Fortis onder de naam Real Connect for Business geregeld conferenties, compleet met workshops over thema’s die ondernemers nauw aan het hart liggen, zoals de reglementering op vlak van fiscaliteit en milieu.

Verantwoordelijkheid: een bank die zijn verantwoordelijk neemt

BNP Paribas Fortis is een bank die haar verantwoordelijkheid neemt. Er wordt veel belang gehecht aan een goede financiële opvoeding en BNP Paribas Fortis neemt dan ook het initiatief om te zorgen voor educatieve informatieverspreiding & andere opportuniteiten.

Financiële opvoeding voor jongeren van 10 tot 18 jaar  en hun ouders

Voor jongeren van 13 tot 18 jaar heeft BNP Paribas Fortis op Facebook een educatieve pagina met informatie over allerlei thema’s: geld verdienen, geld uitgeven en geld sparen, maar ook wedstrijden en enquetes. Jongeren vinden er tal van slimme tips om de juiste beslissingen te nemen bij de belangrijke momenten in hun leven.

Ouders van 10-14-jarigen die een Mine Pack voor hun kind openen, ontvangen het magazine Geld-gps. Dit magazine, dat ook online beschikbaar is, behandelt verschillende onderwerpen om jongeren wegwijs te maken in geldzaken. Voor ouders is het een handige hulp om hun kinderen te leren zelfstandig te worden en financiële verantwoordelijkheid te nemen.