BNP Paribas Fortis
BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis, strategische partner van ondernemingen

BNP Paribas Fortis VerzekeringenBNP Paribas Fortis is de belangrijkste financiële dienstverlener voor bedrijven in België. Aan privé- en publieke ondernemingen – middelgroot of groot – biedt BNP Paribas Fortis een compleet gamma van geavanceerde producten, diensten en deskundig advies. Ze begeleiden hen bij elke stap van hun groei, steunend op de expertise en het internationaal netwerk van de Groep BNP Paribas.

Middelgrote ondernemingen

Je kan rekenen op de ervaring van een bank die sterk verankerd is in het economische weefsel van België. Die lokale ervaring combineren ze met de expertise van een grote internationale groep. Dat vertaalt zich in oplossingen op maat van de behoeften van haar klanten. BNP Paribas Fortis ondersteunt de groei van jouw onderneming, beheert jouw betalingsverkeer en bedrijfskapitaal, dekt jouw financiële en commerciële risico’s, optimaliseert jouw kapitaalstructuur, etc.

Grote ondernemingen

Dankzij haar grondige kennis van de bedrijfswereld en de brede expertise binnen de groep BNP Paribas garanderen ze jou een hoog-kwalitatieve begeleiding in België en de rest van de wereld. Met haar gesofisticeerde tools beheer je gemakkelijk jouw verrichtingen en liquiditeiten op rekeningen bij verschillende banken, in meerdere landen.

Bij BNP Paribas Fortis haal je ook voordeel uit de geavanceerde oplossingen op lange termijn via Corporate & Investment Banking (CIB):

 • Bescherming tegen financiële risico’s om negatieve markttrends op te vangen
 • Middelen om jouw kapitaalstructuur te optimaliseren
 • Aangepaste financieringen voor jouw groeiplannen, acquisities en overnames

Gespecialiseerde competentie-centra voor ondernemingen

BNP Paribas Fortis beschikt over gespecialiseerde competentie-centra voor cashmanagement (beheer van thesaurie en betalingsverkeer) en handelsfinanciering (financiering van in- en uitvoer). Ook op het vlak van leasing en factoring is BNP Paribas Fortis een vooraanstaande speler in Europa. Internationaal bekleden ze een sterke positie in de sector van hernieuwbare energie (financiering en technisch advies) en maritiem transport.

Publieke en social profit sectoren

Voor openbare instellingen, scholen, ziekenhuizen, gemeenten en vzw’s gelden specifieke reglementeringen die een speciale aanpak vergen voor hun financieel beheer. Zij kunnen op BNP Paribas Fortis rekenenen voor hun investeringsprojecten en voor innoverende alternatieve financieringen.

Je vertegenwoordigt een financiële instelling?

Dan heeft BNP Paribas Fortis een brede waaier aan oplossingen met een hoge toegevoegde waarde die tegemoet komen aan jouw specifieke noden:

 • Effectisering
 • Gestructureerde producten
 • Financiële markten
 • Activabeheer
 • Advies bij fusies en overnames
 • Beursintroducties
 • Afgeleide producten
 • Vereffening en bewaring (clearing & custody) van effecten.