Autoverzekeringen AXA

Comfort Autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid | AXA

AXA autoverzekeringIn België ben je wettelijk verplicht om een autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten, zodra je de weg op wilt. Deze verzekering is dus onmisbaar voor jouw wagen. Zij dekt de materiële en lichamelijke schade die je bij een ongeval aan derden zou veroorzaken.

Bij AXA zijn er bijzonder nuttige voordelen verbonden aan de BA autoverzekering.

 • Jouw Joker Comfort Auto inzetten om jouw premie te beschermen
  Je kan een joker inzetten wanneer je wordt getroffen door een schadegeval en je wil vermijden dat de kosten voor jouw verzekeringspremie hierdoor verhogen. Jouw AXA verzekeringsmakelaar kan jou meer vertellen omtrent de voorwaarden om gebruik te kunnen maken van de Joker Comfort Auto.
 • Lagere verzekeringspremie als je weinig met de auto rijdt
  ​Gebruik je jouw auto slechts beperkt voor bijvoorbeeld het vervoer van jouw kinderen naar school en/of om inkopen te doen? Wanneer je weinig rijdt, dan maakt AXA een autoverzekering op maat met een verlaagde premie op basis van het beperkte gebruik van jouw wagen.
 • Premiekorting voor jonge bestuurders
  Als jonge bestuurder geniet je bij AXA gunstige voorwaarden wanneer één van jouw ouders reeds klant is bij AXA. Contacteer jouw AXA verzekeringsagent voor meer details omtrent de voorwaarden voor deze korting op jouw autoverzekering.
 • 75% korting motorverzekering
  Wanneer je ouder bent dan 30 jaar en je een wagen hebt die is verzekerd bij AXA, dan kan je tot 75% korting genieten wanneer je bovenop jouw autoverzekering ook jouw motorverzekering bij AXA afsluit.
 • Happy Family
  ​Het Happy Family programma van AXA beloont je voor jouw loyaliteit aan jouw AXA verzekeringsmakelaar. Je ontvangt verschillende exclusieve voordelen op basis van het aantal AXA verzekeringsproducten dat je afsluit bij jouw verzekeringsmakelaar.

Betere beloning voor jo​uw rijervaring

AXA beloont jouw rijervaring door de premie voor jouw autoverzekering niet te baseren  op het bonus-malus systeem, maar op de unieke rijervaring die je in het verleden hebt opgebouwd. Jouw AXA autoverzekering wordt dus berekent op maat van elke individuele klant zodat iedereen een correcte prijs betaalt voor zijn autoverzekering.

Bij AXA kan je er ook op vertrouwen dat je bovenop een vlotte uitbetaling bij schadegevallen ook een kwalitief hoogstaande service en een heel volledige bescherming geniet.

Autoverzekering op maat

De autoverzekeringen van AXA worden op maat van jouw als unieke klant ontwikkeld en berekend. Er wordt hiervoor rekening gehouden met onder meer de volgende zaken:

 • Het aantal jaar dat je reeds beschikt over jouw rijbewijs
 • Of je in het verleden reeds een ongeval hebt gehad, en zo ja, hoe lang dit is geleden.
 • Woon je op het platteland of in de stad?
 • Waarvoor gebruik je jouw wagen precies? Enkel om boodschappen te doen of de kinderen naar school te brengen, of eveneens voor woon-werkverkeer, verre reizen, etc?
 • Wordt jouw wagen ook gebruikt om klanten of leveranciers te bezoeken?
 • Heb je een nieuwe auto of een tweedehandswagen aangekocht?

AXA Info Line​

Je kan de AXA Info Line zowel tijdens de week als tijdens het weekend bellen, zowel overdag als ’s nachts, indien je meer informatie wenst over:

 • formaliteiten die je dient te vervullen indien je betrokken bent bij een ongeval
 • nooddiensten zoals sleepdiensten of hersteldiensten voor jouw voertuig, artsen, loodgieters bij waterlekken, glazenmakers voor glasschade, etc.

Op de infolijn kan je niet enkel informatieve hulp ontvangen in geval van schade of ongevallen, maar eveneens kan je via deze lijn andere nuttige informatie verkrijgen omtrent verzekeringen in het dagelijkse leven.

Eerste hulp bij ongeval

Dankzij de dienst Eerste Hulp van AXA ontvang je meteen de nodige bijstand na een ongeval.

Deze dienst is 7 dagen per week en 24 uur per dag beschikbaar en biedt jou volgende dienstverlening:

 • Verlenen van de eerste dringende maatregelen
 • Jouw voertuig wordt ter plaatse hersteld of gesleept naar een garage naar keuze
 • Alle inzittenden worden naar huis gebracht
 • Verzekerde mobiliteit (trein, taxi, huurwagen…) tijdens de 24 uur na het schadegeval.
  Deze duur kan tot dertig dagen worden verlengd voor vijftigplussers.
 • Psychologische bijstand bij carjacking of ongeval met lichamelijke letsels.

Schadevergoeding bij letsel na een ongeval in recht in buitenland

​ Exclusief voordeel in België: schiet het grootste deel van het te betalen bedrag voor en compenseert het verschil in de evaluatie van jouw lichamelijke schade, die in de meeste West-Europese landen vaak lager wordt ingeschat.

Mobile Service Auto

Dankzij deze gratis mobiele app van AXA kan je meteen jouw verzekeringsmakelaar inlichten via jouw smartphone. Je neemt foto’s van de schade, beschrijft de omstandigheden waarin het ongeval is gebeurd, en noteert de relevante persoonsgegevens van getuigen die mogelijk betrokken waren bij het ongeval.

De mobiel app ‘Mobile Service Auto’ biedt eveneens makkelijk toegang tot spoeddiensten waaronder politie en ambulances.

Nadat de relevante gegevens werden verstuurd via de app hoeft je enkel nog een papieren, ondertekende verklaring te bezorgen aan jouw verzekeringsmakelaar.