Argenta Verzekeringen

Autoverzekering Argenta

Argenta autoverzekeringMet de autoverzekering van Argenta kan je gerust de baan op. Je geniet bij Argenta een uitgebreide verzekering aan een correcte prijs. En dat voor jouw auto, lichte vrachtwagen, motor, bromfiets of aanhangwagen.

Naast de verplichte waarborg burgerlijke aansprakelijkheid biedt Argtenta nog 6 optionele waarborgen aan.

De Argenta autoverzekering B.A. bevat een waarborg Burgerlijke Aansprakelijkheid. Die is wettelijk verplicht en vergoedt de materiële en lichamelijke schade die je met jouw voertuig veroorzaakt aan derden en waarvoor je aansprakelijk bent. Die waarborg is geldig in alle landen die op de groene kaart staan.

 • Kom je over van een andere verzekeraar?
 • Rij je minder dan 12.500 km per jaar?
 • Wil je jouw motorhome verzekeren of samen met jouw auto ook jouw motor?

Dan krijg je bij Argenta onder bepaalde voorwaarden een voordeeltarief voor de waarborg burgerlijke aansprakelijkheid.

Naast de verplichte waarborg burgerlijke aansprakelijkheid biedt Argenta nog 6 optionele waarborgen aan. Afhankelijk van het voertuig dat je verzekert, kan je kiezen uit:

Stoffelijke schade

Een auto kopen is een grote investering. Je draagt er dan ook zorg voor. Maar helaas heb je niet alles zelf in de hand. Denk maar aan een plotse hevige hagelbui. En herstellingen door een goede garagist of carrossier zijn niet goedkoop.

Wist je dat de waarborg burgerlijke aansprakelijkheid de schade aan jouw eigen auto niet vergoedt? Je kan zich daartegen beschermen met de waarborg stoffelijke schade. Daarbij kan je kiezen uit omnium alle risico’s, gedeeltelijke omnium of brand & diefstal.

Inzittenden beperkt tot bestuurder

Als bestuurder kan je bij een ongeval ook lichamelijke letsels oplopen. De kosten daarvan worden niet altijd vergoed door de waarborg burgerlijke aansprakelijkheid. Het ziekenfonds en de hospitalisatieverzekering zijn een eerste vangnet. Bij zware verwondingen is hun bijdrage vaak niet voldoende. Je kan zich daartegen beschermen met de waarborg inzittenden beperkt tot bestuurder. Zo is elk gezinslid dat de auto bestuurt, verzekerd.

Inzittenden voor bestuurder en/of passagiers

Deze waarborg vergoedt jou als bestuurder en jouw gezinsleden na een verkeersongeval. En als je daarvoor kiest, beschermt deze waarborg jou en jouw gezinsleden ook na een ongeval met de fiets, het openbaar vervoer of te voet.

Bestuurder+

Met de waarborg Bestuurder+ kan je niet alleen jouw gezinsleden, maar alle bestuurders van jouw auto, tegen de gevolgen van lichamelijke letsels beschermen.

Rechtsbijstand

De waarborg Rechtsbijstand geeft recht op advies en administratieve bijstand na een ongeval.

Stel: je hebt een ongeval gehad met jouw auto en hebt schade. Zelfs als je weet wie ervoor aansprakelijk is, is het niet altijd evident om een correcte schadevergoeding te krijgen. Indien nodig, betaalt Argenta ook de kosten die je in samenspraak met ons hebt gemaakt voor verdere juridische stappen.

Rechtsbijstand Safe

Kies je voor de waarborg Rechtsbijstand Safe? Dan bent je nog ruimer beschermd dan met de standaard rechtsbijstandverzekering. Zo krijg je ook bijstand bij bepaalde contractuele of administratieve geschillen.

Stel: het portier van jouw auto moet worden hersteld en herspoten. Je gaat jouw auto afhalen en ziet dat de kleur afwijkt. In dat geval kan je een beroep doen op de waarborg Rechtsbijstand Safe.

 • Schadeaangifte
  Heb je schade? Dan kan je die aangeven via jouw smartphone of tablet. En dat 24/7. Uiteraard kan je daarnaast ook altijd rekenen op het advies van jouw kantoorhouder.
 • Bijstand na ongeval
  Je krijgt gratis bijstand na een ongeval in België. En een vervangwagen? Ook dat kan, in bepaalde situaties.
 • Kwalificatiegraad voor kinderen
  Onder bepaalde voorwaarden vermindert Argenta de kwalificatiegraad voor kinderen waarvan de ouders bij ons zijn verzekerd. Argenta doet dat op dezelfde manier voor echtgenoten en samenwonende partners.

Bij schade surf je naar www.schadeargenta.be en vul je de gevraagde gegevens in verband met de schade in. Heb je foto’s, video’s of documenten die je ons wilt bezorgen? Ook die kan je onmiddellijk via het internet doorsturen.

Dat alles kan ook mobiel, via jouw smartphone of tablet. Uiteraard kan je nog steeds bij jouw kantoorhouder terecht voor hulp en advies.

Voordelen bij online aangifte van je schade

Gebruiksvriendelijke omgeving

Je kan direct jouw aangifte indienen. En dat in een gebruiksvriendelijke omgeving. Je verliest dus geen kostbare tijd.

Elektronische aangifte

Je hebt geen eindeloze papiermolen af te handelen. Foto’s, video’s, documenten … Je stuurt ze allemaal ineens elektronisch door.

Snellere uitbetaling

Omdat de aangifte en de verwerking ervan sneller gaan, kan Argenta jou ook sneller uitbetalen. Wat uiteraard betekent dat je sneller uit de nood bent geholpen.

Bijstand na een ongeval en een vervangwagen

Bijstand nodig na een ongeval in België? Bel Argenta Assistance op 03 253 63 00. Zij staan de klok rond voor je klaar.

Rijdt jouw auto niet meer na een ongeval? Als je hem door ons laat wegslepen van de plaats van het ongeluk, krijg je onder bepaalde voorwaarden en voor maximaal 5 dagen gratis een vervangwagen.

Erkende garage

Een ongeval gehad? Laat de verzekerde schade dan herstellen in een door Argenta erkende garage.

Onder bepaalde voorwaarden krijg je nog deze extra voordelen:

 • Argenta betaalt rechtstreeks aan de garage. Je betaalt alleen de vrijstelling zelf.
 • Je krijgt een gratis vervangwagen tijdens de herstellingswerken.
 • Afhankelijk van hoe complex de herstelling is, kan de garagist zelf de expertise uitvoeren.

Deze productinformatie is geldig vanaf 1 april 2015. De exacte omschrijving van de waarborgen vind je in de algemene voorwaarden op www.argenta.be of bij jouw kantoorhouder. Deze productfiche is puur informatief en niet bindend voor Argenta Assuranties nv. Argenta’s autoverzekering is een product van Argenta Assuranties nv, een verzekeringsonderneming toegelaten onder het administratief codenummer 0858 om verzekeringsverrichtingen van tak 10a uit te oefenen.

Argenta Assuranties nv | Belgiëlei 49-53 – 2018 Antwerpen | btw 0404.456.148 | RPR Antwerpen | adm. code 0858 | www.argenta.be