Verzekeringen

Tariferingsbureau

Autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid

Het Tariferingsbureau helpt personen die geen verzekeringsmaatschappij kunnen vinden die hen wenst te verzekeren met een BA Autoverzekering (Burgerlijke Aansprakelijkheid), of die enkel deze autoverzekering kunnen afsluiten bij verzekeringsmaatschappijen mits het betalen van een onredelijk hoge prijs.

Drie keer geweigerd door verzekeringsmaatschappijen?

Wanneer je hebt getracht om een BA-autoverzekering te verkrijgen via reguliere verzekeringsmaatschappijen, maar minstens drie keer werd geweigerd (of telkens uitzonderlijk dure offertes werd aangeboden), dan zal het Tariferingsbureau samen met jou de weigeringen en eventuele offertes onderzoeken. Deze dienst werd in het leven geroepen door de Belgische overheid, om personen die door onder meer door een negatief schadeverleden toch de mogelijkheid te bieden om een verplichte BA-autoverzekering te kunnen afsluiten.

Contact opnemen met het Tariferingsbureau

Je kan ofwel aankloppen bij jouw gebruikelijke bemiddelaar (verzekeringsmakelaar, verzekeringsagent, verzekeringsmaatschappij,…) ofwel rechtstreeks contact opnemen met het Belgische Gemeenschappelijk Waarborgfonds. Dit Waarborgfonds is verantwoordelijk voor het beheer van het Tariferingsbureau en kan worden bereikt via de onderstaande contactgegevens.

Om jouw aanvraag via gewone post te regelen kan je alvast het aanvraagformulier downloaden, invullen en verzenden naar het adres van het Tariferingbureau.

Indien je graag via de website van het Tariferingbureau jouw aanvraag regelt, dan kan je hiervoor terecht op www.nl.bt-tb.be waar je kan doorklikken op de knop TB-online.

Je kan hier ook de gebruiksaanwijzing downloaden met alle relevante informatie omtrent het online afsluiten van een BA-autoverzekering via het Tariferingsbureau.

Tariferingsbureau

c/o Belgische Gemeenschappelijk Waarborgfonds
Liefdadigheidstraat 33, bus 1
1210 Brussel

E-mail: [email protected]
Fax: 02/287.18.04