Reisverzekering dekkingen

Extra waarborgen reisverzekering

Niet alle reisverzekeringen bieden extra waarborgen. Extra waarborgen kunnen ook inhoudelijk erg verschillen, afhankelijk van de gekozen formule en de verzekeraar. Jouw keuze voor een reisverzekering kan zeker door deze extra’s of pluspunten beïnvloed worden.

Verblijfsdata wijzigen

Eventueel kan iemand voor de wijzigingskosten een beroep doen op zijn annuleringsverzekering wanneer de vertrek- of terugdata herzien moeten worden.

Compensatiereis

Stel de vakantie moet vroegtijdig onderbroken worden vanwege dringende redenen en deze wordt gerepatrieerd, dan ontvang je een compensatie. Bijvoorbeeld een waardebon met korting voor de volgende reis die geboekt wordt bij deze reisbemiddelaar.

Skipass en skilessen terugbetalen

Wanneer je bij boeking van de skivakantie een skipass reserveert kun je deze kosten vergoed krijgen wanneer je de waarborguitbreiding wintersporten hebt. Het grensbedrag hiervoor is bijvoorbeeld 200 euro. Voor skilessen geldt hetzelfde.

Andere sporten

In sommige contracten kan de terugbetaling bij duikopleidingen of surflessen ook gedekt zijn, naargelang het type (sport)reis. De aanbieder van je reis kan je hier meer over vertellen.