Verzekeringsnieuws

Eén op de twee Belgen op vakantie zonder reisbijstandsverzekering

Eén Belg op twee vertrekt op vakantie zonder reisbijstand. Dat blijkt uit een onderzoek van reisbijstandsorganisatie Touring.

Drieënzeventig procent van de Belgen vertrekt minstens een keer per jaar op vakantie naar het buitenland. Maar meer dan de helft hiervan heeft geen reisbijstand tijdens hun trip. Waarom? Bijna vier op de tien vindt dat ze hiervoor niet vaak genoeg op reis gaan en bijna drie op de tien denkt voldoende gedekt te zijn door hun ziekenfonds. Meer dan twee Belgen op de tien vindt dat hij geen reisbijstand nodig heeft.

Toch kan dat – volgens Touring – een dure grap worden: een medische interventie (met repatriëring) in het buitenland kan snel tot meer dan 2.600 euro kosten. “Onaangename verrassingen kunnen altijd voorkomen. Tijdens de zomer kennen we steeds een piek aan interventies. Alleen al voor juli en augustus 2014 hebben we meer dan 63.928 oproepen gekregen en hebben we 14.000 interventies ter plaatse uitgevoerd”, zegt Danny Smagghe van Touring.

“Een reisbijstand is niet hetzelfde als een verzekering. Er is duidelijk verwarring over wat beide producten dekken. Ons advies: controleren, controleren en nog eens controleren, zodat je met een gerust hart kan vertrekken.”

Uit de studie blijkt ook nog dat de Belgische reiziger schat jaarlijks tussen 1.000 en 5.000 euro te besteden aan zijn/haar vakantie.

Bron: Belga | 18 maart 2015