Autoverzekering tips

De winter doorstaan met de auto

Wanneer je tijdens de winter na sneeuwval de weg op moet met de auto, dan kan dit heel wat frustratie, gevaren en narigheid met zich meebrengen. Met onderstaande veiligheidstips kan je er echter veel frustratie en leed vermijden voor jouzelf en jouw familie.

Gebruik geen warm water voor het ontdooien van bevroren autoruiten

Door warm water op een bevroren ruit te gieten, kan deze barsten. En eens het water afgekoeld is, kan het aanvriezen. Ook een ijskrabber is niet ideaal, want die kan krassen veroorzaken. Steek liever vooraf een stuk karton achter uw ruitenwissers. Een goedkope oplossing bovendien.

Gebruik winterbanden

Rij enkel met speciale winterbanden wanneer de buitentemperatuur onder de 7 °Celsius is gezakt. Winterbanden verkleinen zowel het risico op ongevallen door aquaplanning, verbeteren de wegligging van jouw auto en verkorten bovendien de remafstand van de auto met zo’n 15 %.

Laat een sterretje in jouw voorruit herstellen

Een sterretje in jouw voorruit zal bij vriesweer sneller doorscheuren. Je kan overgens een sterretje in de ruit van jouw auto gratis laten herstellen wanneer je verzekerd bent met een verzekering tegen.

Mijn auto start niet

Wanneer jouw auto niet wil starten op een koude winterdag, probeer dan eerst de auto aan de praat te krijgen via enkele korte startpogingen ipv één lange startpoging. De accu van jouw auto is namelijk één van de zwakste onderdelen van auto’s tijdens de winter. Door te trachten om de auto te starten met lange startpogingen loop je het risico dat jouw accu het uiteindelijk gaat begeven.

Zorg er tijdens de winter voor dat je geregeld een iets langere rit maakt zodat jouw accu volledig kan worden opgeladen.

In het geval je toch autopech zou hebben tijdens de winter, dan zorg je er best voor dat je beschikt over een goede verzekering met wegenhulp die jou snel te hulp kan schieten.