Autoverzekering FAQ

Waartoe dient een groene kaart?

De groene kaart is een internationaal verzekeringscertificaat dat het officiële bewijs vormt dat de bestuurder in orde is met de verplichte verzekering BA Auto. Dit document wordt uitgereikt door het Belgisch Bureau van de Autoverzekeraars. Je ontvangt de groene kaart van je verzekeraar nadat je de premie hebt betaald. Zorg ervoor dat je altijd een geldige groene kaart meeneemt wanneer je met de auto de weg opgaat.

Op de groene kaart wordt een lijst met landen vermeld waarin je dekking geniet van de verzekeraar. Als je naar een land reist dat niet door de groene kaart wordt gedekt, dan dien je aan je verzekeraar een uitbreiding van de garanties te vragen voor dat specifieke land. In sommige gevallen moet je een bijkomstige verzekering aangaan aan de grens van het land zelf.

Als je tijdens een controle van de politie geen groene kaart bij je hebt, loop je kans op een boete.

Wil je buiten Europa de weg op? Check dan voor de zekerheid even of je groene kaart er geldig is en je ook daar verzekerd bent. Controleer voor je vertrek naar het buitenland ook of de kaart geldig is voor de landen waar je plant doorheen te reizen.