Autoverzekering dekkingen

Aanvullende verzekeringen bij een autoverzekering | Extra dekking

Welke aanvullende verzekeringen kan ik kiezen bij mijn autoverzekering?

Een BA autoverzekering is verplicht, maar deze dekt alleen schade aan anderen en niet aan jezelf. Hoe verzeker je jouw eigen schade?

Soms kan er bij een ongeval niemand aansprakelijk worden gesteld. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door een gebrek aan bewijzen. In dat geval kan de aansprakelijkheid bij geen van beiden partijen ingeroepen worden. Ook kun je zelf een ongeluk hebben veroorzaakt.

Er bestaat een waaier aan verzekeringen die apart af te sluiten zijn. Hierbij verschillen de voorwaarden tussen de verschillende contracten.

Het is goed om ook te noteren dat aanvullende verzekeringen niet enkel in België bijzonder nuttig zijn. Ook wanneer je in het buitenland betrokken bent bij een ongeval zijn ze interessant. Soms gelden er lagere vergoedingen in andere landen.

Aanvullende verzekeringen

  • Voor een deel valt je eigen lichamelijke letsel ten laste van het ziekenfonds. Eventueel kan een arbeids(weg)ongevallenverzekering helpen. De bestuurderspolis is een van de individuele ongevallenpolissen die je in zo’n geval kan vergoeden.
  • Via een Omniumverzekering kan materiële schade aan jouw voertuig verzekerd worden. Deze geldt bij aanrijding (bijvoorbeeld bij vluchtmisdrijf van de tegenpartij), diefstal, stormschade, glasbreuk, brand, etc. Er zijn ook minder ruime polissen waarvoor minder betaalt hoeft te worden. Deze worden doorgaans mini-omnium verzekeringen genoemd.
  • Een rechtsbijstandverzekering verdedigt je indien nodig en helpt je bij het kennen van je rechten. Jouw advocaten- en expertisekosten worden gedragen in binnen- en buitenland.
  • Een bijstandsverzekering helpt bij pech. Je zult nooit hoeven overnachten in een defecte auto want naast het verhelpen wan de weg, wegslepen of repatriëren wordt alles voor je geregeld.