Argenta levensverzekering Tak 21

Levensverzekering Argenta Flexx Home & Pension

Argenta Verzekeringen

Dankzij Argenta-Flexx Home & Pension, een tak 21-levensverzekering, kan je jou nu al voorbereiden op de financiering van de overlijdensverzekering voor jouw toekomstig woonkrediet.

Bovendien kan je dankzij de Argenta-Flexx Home & Pension levensverzekering interessante fiscale voordelen genieten.

Te jong om aan pensioensparen te doen?

Niet als je droomt van een eigen huis voor later. Met Argenta-Flexx Home & Pension bereid je namelijk tegelijkertijd jouw woonplannen als jouw pensioen voor, en geniet je in afwachting jaarlijks een optimaal fiscaal voordeel.

Door op jonge leeftijd met pensioensparen te starten, leg je dus een gezonde financiële basis voor later.

Hoe vroeger je start met pensioensparen, hoe hoger je opbrengst ligt

Jouw pensioensparen wordt voor een groot deel door de fiscus betaald in de vorm van belastingvermindering. Je genieten immers een fiscaal voordeel van 30 % van de premies die je stort in jouw levensverzekeringscontract Argenta-Flexx Home & Pension. Ook de gemeentebelasting ligt een stuk lager  wanneer je start met pensioensparen.

Pensioensparen betaalt zichzelf voor een groot deel terug door de aanzienlijke belastingssverminderingen

Elke maand wordt een klein stukje van de reserve van je contract Argenta-Flexx Home & Pension afgehouden voor de financiering van je overlijdensdekking. Zo kan je jouw spaargeld volledig gebruiken voor de aankoop van jouw nieuwe woning.

Bescherm jouw partner financieel dankzij de overlijdensdekking

Als je zou overlijden, dan betaalt de verzekeringsmaatschappij jouw krediet terug ten belope van het verzekerde kapitaal. Zo bescherm je jouw partner van een onverwachte zware financiële last bovenop het ander leed dat je overlijden zou veroorzaken.

Doe je reeds aan pensioensparen?

Dat is geen probleem, want met Argenta-Flexx Home & Pension kan je ook sparen via het fiscaal stelsel langetermijnsparen en zo belastingvoordeel genieten. In dat contract kan je later een overlijdensverzekering inbouwen. Zo wordt jouw fiscale ruimte optimaal benut: je geniet belastingvoordeel voor pensioensparen, voor langetermijnsparen in de periode voor het aangaan van jouw woonkrediet en voor de woonbonus als jouw krediet loopt.