Pensioenverzekering AG Insurance
Pensioenverzekeringen AG Insurance

Pensioensparen AG Insurance

AG InsuranceJe kan via pensioensparen in 2016 een bedrag tot € 940 sparen voor jouw pensioen met fiscaal voordeel. Je bespaart dan € 282.

Een vast rendement van 1,5 %

Sparen voor jouw pensioen levert u een aantrekkelijk rendement op dat nog kan oplopen door jaarlijkse winstdelingen.

100% veilig

Pensioensparen kan zonder risico. Met een vaste rentevoet. Je belegt niet rechtstreeks op de beurs.

Een spaarplan op maat voor jouw pensioen

Je spaart in 2015 een maximumbedrag van € 940. Of minder als dat jou beter uitkomt. Je kiest zelf wanneer en hoe.

Ook een bescherming van jouw dierbaren

Je kiest binnen de fiscale grenzen wie het opgebouwde kapitaal ontvangt wanneer je overlijdt. Een bescherming van jouw nabestaanden is mogelijk.

Rentevoet in voege op 01/05/2015. Wijzigingen zijn steeds mogelijk. De rentevoet is gewaarborgd vanaf het moment dat de premie(s) op de rekening van AG Insurance staat (staan) en is gewaarborgd tijdens de resterende looptijd van het contract.

Meer voordelen

Het gemiddelde pensioen in België bedraagt € 1 119. Een extraatje boven op jouw wettelijk pensioen is dus meer dan welkom. Omdat je ook tijdens jouw pensioen volop van het leven wilt genieten.

Pensioensparen van AG Insurance helpt jou daarbij, 100 % veilig, met een aantrekkelijk rendement en met belastingvoordeel:

 • De rentevoet van elke storting is gegarandeerd tijdens de hele looptijd. Je komt nooit voor verrassingen te staan. Meer zelfs: door jaarlijkse winstdelingen kan dit rendement nog flink oplopen. Je belegt niet rechtstreeks op de beurs.
 • Het fiscaal voordeel van pensioensparen geeft jouw spaarinspanningen vleugels. In 2015 kan je tot € 940 storten. Dit levert een belastingvoordeel van 30% of € 282 op. Je betaalt daardoor ook nog eens minder gemeentebelastingen.
 • Start zo snel mogelijk met pensioensparen. Als je ermee begint op 25 jaar, dan zal je op jouw 65ste 30% meer kapitaal terugvinden dan iemand die pas op zijn 30ste begint te sparen.

Sparen voor jouw pensioen via een verzekering levert je een mooi, vast rendement én fiscaal voordeel op.

 • Elk bedrag dat je spaart, wordt belegd tegen de rentevoet die van toepassing is op dat moment. Momenteel is dat 1,5 %. Deze rentevoet blijft voor die storting gegarandeerd gedurende de hele looptijd. Je kan dus gerust zijn, wat er ook gebeurt. Voor toekomstige stortingen geldt de rentevoet die op het moment van storting van toepassing is.
 • Dit rendement valt nog een stuk hoger uit door eventuele jaarlijkse winstdelingen. Deze variëren jaar per jaar en hangen af van de resultaten van AG Insurance en van de economische situatie.
 • Pensioensparen levert fiscaal voordeel op. Je recupereert 30% van het gestorte bedrag via de belastingen. Als je in 2015 het maximumbedrag van € 940 stort, dan betaal je € 282 minder belastingen. Voor een gezin kan het fiscaal voordeel oplopen tot € 564 per jaar. En er zijn bovendien ook nog eens minder gemeentebelastingen verschuldigd.

Je ontvangt jouw pensioenkapitaal kort na jouw 65ste verjaardag.

Jouw vertrouwenspersoon contacteert je op dat moment. Je bespreekt samen met hem of haar hoe je dit pensioenkapitaal optimaal kunt laten renderen zodat je jou kan concentreren op het belangrijkste: voluit van jouw pensioen genieten.

 • Op jouw 60ste verjaardag houdt de verzekeringsmaatschappij een gunstige anticipatieve taks van 8% in op het opgebouwde kapitaal (zie kader). De verworven winstdelingen zijn vrijgesteld van deze belasting.
 • Stortingen na jouw 60ste leveren indirect een nog hoger rendement op: je geniet nog steeds 30% fiscaal voordeel, maar er is geen belasting meer verschuldigd. Blijven sparen loont dus zeker de moeite.
 • Vermijd om jouw pensioenkapitaal vóór jouw 60ste op te vragen. Doe je dat toch, dan betaal je 33% bedrijfsvoorheffing (+ gemeentebelasting) verschuldigd (*).

Op jouw 60ste verjaardag – of op de 10de verjaardag van jouw contract als je het onderschreven hebt na jouw 55ste – wordt er een anticipatieve heffing (een eenmalige eindbelasting) geheven op het opgebouwde pensioenkapitaal.

Pensioensparen van AG Insurance is flexibel:

 • Je bepaalt zelf hoeveel je spaart. Kies je voor maximaal belastingvoordeel, dan stort je het maximumbedrag van € 940 per jaar. Minder sparen kan net zo goed (minimaal € 30 per maand of € 360 per jaar).
 • Je spaart op jouw eigen ritme: jaarlijks, halfjaarlijks, driemaandelijks of maandelijks.
 • Je hebt even wat minder financiële ademruimte om te sparen voor jouw pensioen? Geen probleem. Je slaat gewoon een jaartje over en pikt nadien de draad weer op. Let er wel op dat je minstens vijf jaar stortingen doet.
 • Je duidt zelf aan wie het opgebouwde bedrag ontvangt als je overlijdt vóór de einddatum. Al moet je daarbij wel rekening houden met een aantal fiscale vereisten. Wil je een bijkomende bescherming van jouw dierbaren tegen overlijden? Ook dat kan.

Sparen voor jouw pensioen is sparen op lange termijn. Omdat er in een mensenleven heel wat kan wijzigen, kan je alle gemaakte keuzes op elk moment herzien.