Pensioenverzekering AG Insurance
Pensioenverzekeringen AG Insurance

Langetermijnsparen AG Insurance

AG InsuranceJe kan in 2016 tot € 2 260 sparen via langetermijnsparen (afhankelijk van jouw inkomen). Jouw fiscaal voordeel bedraagt dan € 678.

Een vaste rentevoet van 1,5%

Langetermijnsparen levert jou een aantrekkelijk rendement op. Dit kan nog oplopen door jaarlijkse winstdelingen.

100% veilig

Met langetermijnsparen neem je geen enkel risico. Jouw rendement staat vast. Je belegt niet rechtstreeks op de beurs.

Een flexibele bescherming voor jouw dierbaren

Je bepaalt – binnen de wettelijke grenzen – wie het kapitaal ontvangt als je overlijdt. Een bijkomende bescherming tegen overlijden is mogelijk.

Een soepel spaarplan

Je kiest binnen de fiscale grenzen hoeveel je spaart en wanneer. En je kan jouw spaarplan vlot aanpassen als jou dat op een bepaald moment beter uitkomt.

Rentevoet van 1,5 % in voege op 01/05/2015. Wijzigingen zijn steeds mogelijk. De rentevoet is gewaarborgd vanaf het moment dat de premie(s) op de rekening van AG Insurance staat (staan) en is gewaarborgd tijdens de resterende looptijd.

Meer voordelen

Je wenst een aanvullend pensioenkapitaal op te bouwen op een fiscaalvriendelijke manier. AG Insurance Langetermijnsparen helpt jou daarbij. 100% veilig, met een aantrekkelijk rendement en met belastingvoordeel:

 • De rentevoet van elke storting is gegarandeerd tijdens de hele looptijd. Je komt nooit voor onaangename verrassingen te staan. Door jaarlijkse winstdelingen kan dit rendement nog oplopen.
 • In 2015 kan je (afhankelijk van jouw inkomen) tot € 2 260 sparen. Elke storting levert een belastingvoordeel van 30 % op. Jouw fiscaal voordeel kan dus oplopen tot 678 euro. Je betaalt daardoor ook minder gemeentebelastingen.

Langetermijnsparen levert jou een mooi, gewaarborgd rendement én fiscaal voordeel op.

 • Elk bedrag dat je spaart, wordt belegd tegen de rentevoet die van toepassing is op dat moment. Momenteel is dat 1,5 %. Deze rentevoet blijft voor die storting gegarandeerd gedurende de hele looptijd. Je kan dus gerust zijn, wat er ook gebeurt. Voor toekomstige stortingen geldt de rentevoet die op het moment van storting van toepassing is.
 • Dit rendement valt nog een stuk hoger uit door eventuele jaarlijkse winstdelingen. Deze variëren jaar per jaar en hangen af van de resultaten van AG Insurance en van de economische situatie.
 • Langetermijnsparen levert fiscaal voordeel op.
  Je recupereert 30% van het gestorte bedrag via de belastingen. In 2015 kan je (afhankelijk van jouw inkomen) tot € 2 260 sparen. Je betaalt dan tot € 678 minder belastingen. Voor een gezin kan het fiscaal voordeel oplopen tot € 1 368 per jaar. En er zijn ook nog eens minder gemeentebelastingen verschuldigd.

De fiscale aangifte van jouw langetermijnsparen verloopt heel eenvoudig. AG Insurance stuurt jou jaarlijks een fiscaal attest. Je vermeldt het gestorte bedrag in jouw belastingaangifte.

Je ontvangt het gespaarde bedrag kort na jouw 65ste verjaardag of op een latere datum (indien zo voorzien in jouw contract).

Jouw vertrouwenspersoon contacteert jou op dat moment. Jullie bespreken samen hoe je dit pensioenkapitaal optimaal kan laten renderen, zodat je jou kan concentreren op het belangrijkste: voluit van jouw pensioen genieten.

 • Ben je gestart met langetermijnsparen vóór jouw 55ste en is de einddatum van jouw contract op jouw 65ste? Dan houdt de verzekeringsmaatschappij op jouw 60ste verjaardag een gunstige taxatie van 10% in op het opgebouwde kapitaal. De verworven winstdelingen zijn vrijgesteld van deze belasting.
 • Startte je na jouw 55ste en is de einddatum na jouw 65ste verjaardag, dan gebeurt deze gunstige taxatie van 10% op de tiende verjaardag van jouw contract.
 • Stortingen die je doet na deze taxatie leveren onrechtstreeks een nog hoger rendement op: je geniet immers nog steeds 30% fiscaal voordeel, maar er is geen belasting meer verschuldigd. Voort sparen loont dus zeker de moeite.
 • Vermijd om jouw langetermijnsparen vóór jouw 60ste op te vragen. Doe je dat toch, dan is er 33% bedrijfsvoorheffing (+ gemeentebelasting) verschuldigd. ​

Langetermijnsparen van AG Insurance is flexibel.

 • Je bepaalt zelf hoeveel je spaart.
  • Heb je een netto belastbaar inkomen van € 34.846,87 of meer, dan kan je in 2015 een maximumbedrag van € 2 260 sparen. Jouw belastingvoordeel is dan € 678.
  • Bedraagt jouw netto belastbaar inkomen minder dan € 34.846,87, dan is het maximale spaarbedrag in 2015 voor jou € 169,20 + 6% van jouw netto belastbaar inkomen.

Minder sparen kan net zo goed.

 • Je spaart op jouw eigen ritme: jaarlijks, halfjaarlijks, driemaandelijks of maandelijks.
 • Je hebt even wat minder financiële ademruimte om te sparen? Geen probleem. Je slaat gewoon een jaartje over en pikt later terug de draad op.
 • Je duidt zelf aan wie het opgebouwde kapitaal ontvangt als je overlijdt vóór de einddatum. Al moet u daarbij wel rekening houden met een aantal fiscale vereisten:

De begunstigde bij overlijden is:

 • jouw echtgenoot, jouw echtgenote of jouw wettelijk samenwonende partner
 • een erfgenaam tot de tweede graad.
 • Wil je een bijkomende bescherming voor jouw dierbaren tegen overlijden? Ook dat kan.

Langetermijnsparen is sparen op lange termijn. Omdat er in een mensenleven heel wat kan wijzigen, kan je alle gemaakte keuzes op elk moment herzien.

Start vóór jouw 65ste opnieuw met langetermijnsparen en kies een lange looptijd (minimaal 10 jaar). Zo blijf je ook na jouw 65ste nog lange tijd fiscaal voordeel genieten.

Andere aftrekposten (premies voor individuele levensverzekeringen en schuldsaldoverzekeringen, kapitaalaflossingen van jouw hypothecaire lening,…) beperken het maximumbedrag dat je in langetermijnsparen kunt sparen. Langetermijnsparen is daarom vooral interessant vóór het afsluiten van een hypothecaire lening en na terugbetaling ervan.

Vraag bij twijfel advies aan jouw vertrouwenspersoon.