Combinatie sparen & beleggen

Argenta Life Plan Beleggingsverzekering | Sparen en beleggen in alle vrijheid

Jouw voordelen

Sparen met een gegarandeerd rendement

Argenta VerzekeringenMet Argenta Life Plan heb je zekerheid. Jouw kapitaal is altijd veilig en je krijgt een gegarandeerde rente. Je krijgt er mogelijk nog een winstdeling (1) bovenop. Elke storting krijgt de rentevoet die op dat moment van toepassing is. Die rentevoet is bij aanvang gegarandeerd voor minimaal 8 en maximaal 9 jaar. Na die termijn kan jouw contract verder blijven lopen, aan de nieuwe rentevoet en voor de looptijd van dat moment.

Jaarlijks te bepalen winstdeling

Voor 2013 zal een winstdeling worden toegekend van 1,10 % op jaarbasis. Het totale brutorendement op jaarbasis bedraagt dan 3,20 %.

Sparen voor later

Met Argenta Life Plan spaar je voor later. Voor jouzelf, jouw partner, jouw kinderen of kleinkinderen. Voor een later project, de studies van jouw kinderen of een extra appeltje voor de dorst. En je bepaalt zelf aan wie het kapitaal en de opbrengst ervan worden uitgekeerd op het einde van de rit of als je zou overlijden.

Sparen volgens jouw plannen

Je spaart op jouw eigen ritme. Je wil een eenmalig bedrag sparen? Dat kan. In dat geval stort je minimaal € 5 000. Spaar je liever maandelijks of jaarlijks? Ook dat kan vanaf € 1500 op jaarbasis. Een combinatie van beide kan natuurlijk ook. Zo spaart je op de manier die jou het beste uitkomt. En op maat van jouw plannen natuurlijk.

Sparen aan een fiscaalvriendelijk regime

Jouw contract Argenta Life Plan heeft in principe geen einddatum. Heb je toch graag dat jouw geld op een vaste datum vrijkomt? Dat kan. Na een looptijd van minstens 8 jaar betaal je geen roerende voorheffing. De winstdeling is sowieso belastingvrij.

Geld opnemen kan ook

Heb je jouw geld belegd en sta je voor onverwachtse kosten? Dan kan je één keer per jaar tot maximaal 5 % van de reserve van jouw contract gratis opnemen. Extra opnames zijn, aan een bepaalde afkoopkost, ook mogelijk. In bepaalde gevallen betaal je roerende voorheffing. De rente is voor een vooraf bepaalde periode gegarandeerd. Op het einde van elke periode kan je beslissen om de reserve of een deel daarvan op te vragen zonder kosten.

(1) Onder voorbehoud van goedkeuring door de Algemene Vergadering.