Verzekeringen

Carattest.be, de online bonus-malus databank

Jouw bonus-malus attest raadplegen op het Internet

Carattest

Wanneer je van verzekeringsmaatschappij verandert voor het afsluiten van een autoverzekering, dan zal de nieuwe verzekeringsmaatschappij een attest nodig hebben met de historiek van jouw mogelijke schadeverleden. Het gaat om een document dat jouw geschiedenis als chauffeur in het verkeer bijhoudt, en alle details vermeldt over schadegevallen waarin je bent betrokken geweest.

Dit attest wordt automatisch tussen verzekeringsmaatschappijen uitgewisseld wanneer je van verzekeraar verandert, je hoeft hier dus doorgaans niets zelf voor te ondernemen. De Car@attest website biedt jou echter ook zelf de kans om jouw auto-attest te raadplegen via het Internet. Je hebt enkel een Internetoegang nodig en een elektronische kaartlezer om jouw identiteitskaart te lezen om toegang te kunnen verkrijgen tot deze databank die je vindt via www.carattest.be. Op deze website zal je de nodige verdere instructies kunnen lezen om vlot jouw attest te kunnen bekijken.

Hou er rekening mee dat de schadeattesten van Car@attest pas sinds april 2013 worden geregistreerd, je kan dus enkel attesten bekijken die vanaf deze datum zijn aangemaakt.