Diefstalverzekering tips

Tips tegen diefstal

Er zijn talloze technische snufjes om dieven te weren, zoals elektronische alarmsystemen.  De eerste en belangrijkste preventie begint echter bij jezelf:

  • Zorg ervoor dat je huis er bewoond uitziet wanneer je op vakantie bent. Je kunt bijvoorbeeld de buren vragen om de rolluiken op te halen en neer te laten, of een familielid vragen de brievenbus leeg te maken wanneer ze de planten water komen geven. Ook kun je vragen of de lokale politie een oogje in het zeil wil houden terwijl je op vakantie bent.
  • Zorg ervoor dat waardevolle voorwerpen niet in het zicht van voorbijgangers liggen.
  • Let op met waar je jouw sleutels laat.
  • Zorg voor gesloten deuren en ramen als je weggaat, zelfs als dit maar voor heel even is.
  • Deel via sociale media niet publiek mee dat je op vakantie vertrekt en vertel dit ook niet aan iedereen in je omgeving.

Je kunt je huis weerbaarder maken tegen inbraak met een aantal ingrepen. Deuren en ramen met meerpuntsloten maken het moeilijker om in te breken net al stevige deurlijsten, goede sloten, etc. Het kan geen kwaad om hier extra aandacht aan te besteden wanneer je aanpassingen aan je woning plant.

Er is overigens bij een aantal maatregelen een teruggave in de personenbelasting mogelijk gemaakt door de fiscus, dus maak hier goed gebruik van.