Brandverzekering dekkingen

Extra dekkingen brandverzekering door jou vrij te kiezen

Extra dekkingen bij een brandverzekering zijn altijd mogelijk. De belangrijkste en meest gekozen dekking is die tegen inbraak en tegen vandalisme.

Kies je voor deze dekking, dan is schade aan inboedel en woning zelf gedekt wanneer het vandalisme of (poging tot) inbraak betreft. Je krijgt in dat geval een vergoeding voor de goederen die worden gestolen. Als extra optie kun je bij veel verzekeraars kiezen voor een dekking bovenop de schadevergoeding nog een aantal procent (bijvoorbeeld 10%) extra vergoeding biedt als indirecte of onrechtstreekse verliezen. Een aantal voorbeelden van kosten waar de verzekerde mee te maken kan krijgen na een schadegeval zijn onder meer extra telefoonkosten, verzendkosten voor poststukken en kosten verbonden aan het vervullen van administratieve taken.

Neem steeds de voorwaarden door van jouw verzekeringscontract voordat je tekent

Zoals je kan afleiden uit de verschillende onderdelen die deel kunnen uitmaken van een brandverzekering, is een brandverzekering een zeer uitgebreide verzekering. Je kan jouw brandverzekering wat beschouwen als een omniumverzekering voor jouw woning. Het is daarom belangrijk dat je goed oplet bij het kiezen van een brandverzekering.

Voor een groot deel bepaald de wet wat er gedekt moet zijn door een brandverzekering maar er zijn meerdere punten waarop verzekeraars verschillen in hun dekking. Voornamelijk als je kijkt naar dekkingslimieten en specifieke uitzonderingen is er een grote verscheidenheid. Het loont de moeite om goed rekening te houden met welke bescherming jij belangrijk vindt en niet automatisch kiest voor de goedkoopste verzekering.