Brandverzekering AG Insurance

Pack Zwembad | Brandverzekering AG Insurance

Dekking risico’s voor de uitrusting van het zwembad

AG InsuranceMet het Pack Zwembad, een uitbreiding op de AG Insurance brandverzekering, bescherm je toestellen zoals de luiken en het sluitmechanisme, de warmtepomp en de zonnecollectoren voor de verwarming tegen alle mogelijke schade.

Je beschermt jouw zwembad tegen schade door natuurrampen, wild, vee of paarden. Ook de liner, de luiken en het mechanisme, zonnecollectoren voor de verwarming en de technische apparaten zijn gedekt tegen schade.

 • Vergoeding voor schade aan meubelen en schoonmaakmiddelen
  Je ontvangt een vergoeding voor de schade die een storm, hagel, … veroorzaakt aan de zwembadmeubels en schoonmaakmiddelen. Zelfs als ze zich in de open lucht bevinden.
 • Diefstal verzekerd, ook in de open lucht
  Je krijgt een schadevergoeding voor de diefstal van schoonmaaktoebehoren, andere apparaten of zwembadmeubilair.
 • Ongevallen in of rond het zwembad
  Je krijgt een terugbetaling van de medische kosten van de gewonden na een ongeval in of aan de rand van jouw zwembad. Je ontvangt eveneens een vergoeding bij invaliditeit na een ongeval.
  Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken als je familie of vrienden uitnodigt aan jouw zwembad. Je  beschermt jouw gasten tegen ongevallen in of aan de rand van het zwembad.

Materiële schade

Je bent met het Pack Zwembad verzekerd voor de volgende materiële schade aan het zwembad:

 • Schade aan het zwembad veroorzaakt door een natuurramp, huisdieren, wild, vee of paarden
 • Alle materiële schade aan de luiken van het zwembad en het mechanisme, de liner en de zonnecollectoren voor de verwarming van het zwembadwater. De schade moet niet veroorzaakt zijn door een oorzaak die verzekerd is in de basiswaarborgen van Top Woning.
 • Het verlies van zwembadwater ten gevolge van gedekte schade.
 • De kosten voor het schoonmaken of vervangen van onverwacht vervuild zwembadwater dat onbruikbaar is geworden.

Je krijgt een vergoeding voor schade aan de technische apparaten van het zwembad (filtersysteem, pompen) die zich in een gesloten of technische ruimte bevinden. Je verzekert met het Pack Zwembad ook het zwembadmeubilair en de schoonmaakmiddelen of -apparaten tegen bijvoorbeeld stormschade, overstromingen of diefstal (als je de waarborg diefstal hebt in jouw Top Woning-contract), zelfs als ze zich in de openlucht, in een open constructie of in niet-aanpalende bijgebouwen bevinden.

Ongevallen

Als jij of een van jouw gasten het slachtoffer zijn van een ongeval in of rond het zwembad, dan vergoedt Pack Zwembad de medische kosten. De gewonden krijgen ook een vergoeding bij blijvende invaliditeit en overlijden.

Waar en wanneer ben ik verzekerd?

​ Je kan Pack Zwembad gebruiken voor binnenzwembaden en in de grond verankerde buitenzwembaden van jouw woning in België die verzekerd is in Top Woning.

Bij een schadegeval bel je één keer naar AG Insurance of jouw onafhankelijke makelaar en je wordt onmiddellijk geholpen door een specialist.