Autoverzekeringen voor jongeren

KBC autoverzekering voor jongeren tussen de 18 en 29 jaar

KBC autoverzekeringKBC Verzekeringen biedt jongeren keuze uit twee verschillende types autoverzekeringen die toelaten om beschermd de weg op te gaan.

Met de Start2Drive autoverzekering wordt de KBC autoverzekering van de ouders uitgebreid zodat de wagen kan worden gebruikt door de kinderen. Met de MyFirstCar autoverzekering beschik je als jongere over een eigen autoverzekering voor jouw eigen wagen.

KBC Start2drive autoverzekering

Met KBC-Start2Drive kunnen jongeren met een voorlopig rijbewijs goed beschermd de weg op door hen als bestuurder op te nemen in de autoverzekering van de ouders. De premie ligt evenwel hoger dan bij verzekeringsmaatschappijen zoals Ethias of de Federale Verzekering.

Doelgroep

De KBC autoverzekering voor jonge bestuurders wordt enkel als optionele bescherming aangeboden via de autoverzekering van de ouders.  Op deze manier kunnen kinderen die net hun rijbewijs hebben behaald met de verzekerde wagen van de ouders rijden.

Voordelen

  • De jonge bestuurder start met een gunstigere bonus malusgraad en kan later de opgebouwde bonus-malus overnemen in een autoverzekering (bijvoorbeeld de KBC MyFirstCar autoverzekering) op eigen naam
  • De ouders betalen geen bijkomende premie voor de jonge bestuurder tijdens de eerste 24 maanden na het behalen van het voorlopig rijbewijs van hun zoon of dochter
  • Gratis ongevallenverzekering voor de bestuurder gedurende diezelfde 24 maanden
  • Je betaalt geen extra vrijgesteld bedrag na een ongeval veroorzaakt door de jonge bestuurder
  • De jongere betaalt later slechts 50% van het basistarief als hij of zij zelf een KBC autoverzekering afsluit

Nuttige info

Deze uitbreiding van de KBC autoverzekering is enkel beschikbaar voor KBC klanten die beschikken over een autoverzekering, familale verzekering en brandverzekering bij KBC.

KBC MyFirstCar autoverzekering

KBC MyFirstCar is een autoverzekering die werd ontwikkeld voor jonge bestuurders tussen de 18 en 29 jaar die voor de eerste keer een eigen autoverzekering wensen af te sluiten op hun eigen naam.

Voor wie

De MyFirstCar autoverzekering is bestemd voor jonge bestuurders tussen de 18 en 29 jaar die gedurende een periode opgenomen waren als courante bestuurder in de autoverzekering van de ouders.

Voordelen

  • Je geniet een betere bonus-malusgraad want de schadevrije jaren als courante bestuurder in de polis van je ouders tellen mee wanneer je overstapt op de MyFirstCar autoverzekering.
  • Je geniet dezelfde voordeeltarieven als de Start2Drive-polis waarin je eerder was opgenomen.
  • Je geniet ook het voordeeltarief op je volgende wagen(s) tot je 29 jaar oud bent geworden.