Autoverzekeringen voor jongeren

ING autoverzekering voor jongeren tussen de 26 en 29 jaar

ING autoverzekeringJe kan als jonge bestuurder enkel terecht bij ING voor een autoverzekering als je minstens 26 jaar oud bent en reeds enige tijd rijervaring hebt opgedaan. Jouw aanvraag voor het afsluiten van een ING autoverzekering zal daarom geweigerd worden wanneer je een bonus-malusgraad hebt die niet dicht in de buurt van graad 0 ligt. Indien je toch een voorstel zou ontvangen, dan zal de premie aanzienlijk hoger liggen dan hun courante prijzen.

Het strikte beleid van ING ten aanzien van jongeren die zich willen verzekeren met een autoverzekering is te wijten aan het feit dat ING gekend is voor haar absolute bodemtarieven voor autoverzekeringen. Om deze lage tarieven te kunnen blijven handhaven zijn ze verplicht om zich te focussen op bestuurders die in hun ogen ‘goede risico’s’ vormen. Dit zijn bestuurders die over veel rijervaring beschikken en daarom minder kans maken op ongevallen die ING zou dienen te vergoeden. Jonge bestuurders daarentegen beschikken nog niet over veel rijervaring en vormen daarom een groter risico op schadegevallen voor verzekeraars.

Doelgroep

Jongeren vanaf 26 jaar met minstens 5 jaar rijervaring en met een bonus-malusgraad rond de 0 (of lager).

Voordelen

  • Eenmaal je de nodige rijervaring op zak hebt en een lage bonus-malusgraad, kan je genieten van de aantrekkelijke prijzen van ING Verzekeringen.

Nuttige info

Hou er rekening mee dat wanneer je een autoverzekering bij ING hebt afgesloten, je jou best ook verzekert tegen premieverhogingen na ongevallen. De premie bij ING stijgt namelijk aanzienlijk na een ongeval in fout. Je kan jou dus beschermen tegen prijsverhogingen mits betaling van een supplement bij jouw autoverzekering.

Je kan bij het afsluiten van een ING autoverzekering ook best het supplement betalen voor de optie ‘Joker’ die jou beschermt tegen premieverhogingen bij ongevallen in fout. Dit is een betalende optie bij ING, terwijl dit bij andere verzekeringsmaatschappijen gratis is inbegrepen.

Bij ING betaal je ook een fors hogere prijs voor een omniumverzekering als je geen eigenaar bent van een eigen woning. Als je jouw woning huurt, dan loont het dus extra de moeite om de tarieven van ING te vergelijken met andere verzekeraars die het al dan niet bezitten van een woning niet hanteren als criterium voor de premieberekening.