Autoverzekeringen voor jongeren

Federale autoverzekering voor jongeren tussen de 18 en 29 jaar

Federale Verzekering autoverzekeringDe Federale Verzekering verwelkomt jongeren met open armen, merkbaar meer dan de andere verzekeraars die vaak jongeren weigeren of ze heel strikte voorwaarden opleggen, bijzonder hoge prijzen aanrekenen of enkel toestaan om hen te verzekeren als extra bestuurder via de autoverzekering van de ouders waardoor ze niet met een eigen auto de weg op kunnen.

Als jonge bestuurder kan je bij de Federale Verzekering dus een autoverzekering op eigen naam afsluiten, voor jouw eigen wagen en dit aan een redelijk tarief.

Net als bij elke andere verzekeraar is het echter raadzaam om ook bij de Federale Verzekering te kiezen voor een bescheiden wagen met een niet al te hoog vermogen. Dit zal jou als jonge bestuurder niet enkel veel geld besparen op jouw verzekeringspremie, maar bovendien ook minder risico laten lopen als beginnend chauffeur in het verkeer.

Voordelen

  • Je bent als jongere hartelijk welkom bij de Federale, zelfs zonder rijervaring, zelfs met enkel een voorlopig rijbewijs en zelfs zonder dat je ouders klant hoeven te zijn bij de Federale Verzekering.
  • De autoverzekering van de Federale voorziet ook een gratis bijstandsverzekering in België. Bij pech onderweg kan je dus rekenen op hulp via jouw verzekering.
  • Zelfs met enkel een BA autoverzekering krijg je een vervangwagen toegewezen gedurende maximum  dagen, zelfs indien je zelf verantwoordelijk was voor het ongeval.
  • Indien je geen ongeval hebt gehad, dan kan je bovendien een ristorno ontvangen die tot 15% van jouw jaarlijkse premie kan bedragen.

Nuttige info

Federale Verzekering is de enige verzekeringsmaatschappij die jaarlijks haar winst deelt met haar klanten. Hier kan je als jongere ook meteen voordeel uit halen.