Autoverzekeringen voor jongeren

Ethias autoverzekering voor jongeren tussen de 18 en 29 jaar

Ethias autoverzekeringEthias is één van de weinige verzekeringsmaatschappijen die jongeren tussen de 18 en 29 jaar een autoverzekering aanbiedt aan een aantrekkelijk tarief. Zelfs jonge bestuurders die eerder reeds een ongeval hebben gehad zijn nog welkom bij Ethias onder bepaalde voorwaarden.

Er is bovendien zelfs een keuze uit twee verschillende autoverzekeringen voor jongeren, namelijk de Ethias Young Drivers autoverzekering en het Starterscontract 29/29.

Ethias Verzekeringen helpt jonge bestuurders ook om zo vlot en veilig mogelijk de weg op te gaan dankzij het organiseren van twee types rijstages aan sterk verminderde tarieven. Het gaat om de FEBIR stages voor jonge bestuurders in samenwerking met FEBIR (de Federatie van Belgische Instituten voor Rijvaardigheid) en de stages On the Road die Ethias sponsort bij organisator VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde).

Jongeren worden dus heel actief gestimuleerd om verantwoord rijgedrag aan te leren en worden hiervoor beloond door Ethias Verzekeringen.

Ethias Young Drivers autoverzekering

Voor wie

De autoverzekering Ethias Young Drivers is bestemd voor jongeren tussen de 18 en 29 jaar.

Voordelen

 • Dankzij de Young Drivers Bonus daalt de prijs voor de autoverzekering voor jonge bestuurders 2x zo snel als je tijdens de eerste twee jaar geen enkel ongeval veroorzaakt.
  Jouw bonus malus (BM) daalt namelijk niet met 1 BM graad per jaar, maar met 2 BM graden per jaar. Dit heeft niet enkel een sterke invloed op de prijs voor jouw autoverzekering als jonge bestuurder, maar ook later als meer ervaren bestuurder.
 • Met de Ethias Young Drivers App kan je veiliger de weg op. Deze applicatie begeleidt jou namelijk in de wagen en helpt je om jouw rijgedrag te verbeteren, zoals bij het nemen van bochten of als er snelheidscontroles zijn.
 • Je geniet tot 15% korting op voorwaarde dat je ofwel bij jouw ouders inwoont en dat zij ten minste één Ethias autoverzekering hebben afgesloten, ofwel dat je niet meer bij je ouders inwoont maar zelf nog ten minste twee andere verzekeringen afsluit bij Ethias (zoals een brandverzekering, familiale verzekering of reisbijstandsverzekering).
  Je mag gedurende de laatste vijf jaar ook geen ongeval in fout of stoffelijke schade hebben gehad om te kunnen genieten van deze korting.
 • Je onvangt € 50 korting op een rijvaardigheidstage van FEBIR (‘Evaluatie-stage Verzekering’). Zo betaal je slechts € 90 ipv € 140 om veiliger & milieuvriendelijker te leren rijden.

Nuttige info

Jonge bestuurders kunnen via Ethias interessante kortingen genieten door het volgen van korte, betaalbare rijvaardigheidstages. Je leest hier meer over via de onderstaande links.

 

Ethias Starterscontract 29/29

Voor wie

Dit verzekeringscontract is bestemd voor jongeren tot 25 jaar die strikte regels naleven en kiezen voor een wagen met een vermogen van maximaal 60 kW. De verzekeringsnemer dient:

 • sinds minder dan 3 jaar in het bezit te zijn van een definitief rijbewijs
 • nooit betrokken te zijn geweest in een verkeersongeval met verzwarende omstandigheden zoals dronkenschap, intoxicatie door drugs, of het plegen van vluchtmisdrijf
 • nog nooit te zijn veroordeeld voor dronken of geïntoxiceerd rijden, snelheidsovertreding en/of vluchtmisdrijf.
 • nooit aansprakelijk te zijn geweest voor meer dan één ongeval waar hij of zij schuld aan had
 • nooit meer dan twee passagiers te vervoeren
 • de wagen enkel te gebruiken voor privé-doeleinden, niet voor professioneel gebruik dus

Bovendien mag het rijbewijs van de verzekeringsnemer nog nooit te zijn ingetrokken.

Waarborg Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA)

Er is voor de waarborg BA een vrijstelling van € 250 van toepassing als er zich een schadegeval heeft voorgedaan in de nacht

 • van vrijdag, zaterdag, zondag
 • voor een wettelijke feestdag
 • van een wettelijke feestdag tussen 24 en 7 uur ’s morgens.

Deze vrijstelling wordt evenwel niet toegepast als het schadegeval zich voordoet op de weg tussen woonst en werk (heen en terug).

Nuttige info

Jonge bestuurders kunnen via Ethias interessante kortingen genieten door het volgen van korte, betaalbare rijvaardigheidsstages. Je leest hier meer over via de onderstaande links.