Autoverzekeringen

ING autoverzekering

ING autoverzekeringING heeft eind 2014 haar verzekeringsactiviteiten ondergebracht bij de Nationale Nederlanden Group, een verzekeringsonderneming die wereldwijd maar liefst 12 000 mensen tewerkstelt, waaronder 400 in België. De verzekeringen die ING aanbiedt blijven bekend onder de merknaam ING, hoewel de verzekeraar NN Insurances Services Belgium is.

Werkwijze

De ING autoverzekering en andere ING verzekeringen worden rechtstreeks aangeboden via het uitgebreide netwerk van ING kantoren. Er is geen tussenkomst van exclusieve of onafhankelijke verzekeringsmakelaars. Je kan jouw verzekeringspremie rechtstreeks bereken via de ING website, en indien je dat wenst ook meteen afsluiten via de website van ING.

Doelgroep

ING richt zich voor haar autoverzekering op een publiek dat op zoek is naar een goedkope autoverzekering en die beschikt over voldoende rijervaring om te kunnen worden beschouwd als een ‘goed risico’, een chauffeur dus die weinig kans maakt om schadegevallen te veroorzaken.

Door haar strikte beleid op vlak van autoverzekering voor jongeren mijdt ING liefst de jonge bestuurders die voor ING een ‘slecht risico’ vormen. Als jonge bestuurder kan je namelijk enkel een ING autoverzekering voor jongeren afsluiten als je minstens 26 jaar oud bent en reeds enige tijd rijervaring hebt opgedaan. Eenmaal je aan deze voorwaarden voldoet kan je als jongere ook beginnen genieten van de lage prijzen bij ING Verzekeringen.

Voordelen

De tarieven voor een ING autoverzekering zijn voor de meeste profielen bijzonder voordelig. Ze behoren tot de goedkoopste autoverzekeringen in België en bieden een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

ING biedt onder meer een korting van 10% tot 15% als je weinig kilometers rijdt per jaar.
Je betaalt bij ING ook geen extra kosten als je verkiest om jouw autoverzekering gespreid te betalen via maandelijkse stortingen.

Ook interessant bij ING is dat er standaard een bestuurdersverzekering is inbegrepen in de polis.