Autoverzekeringen

Federale Verzekering autoverzekering

Federale Verzekering autoverzekeringFederale Verzekering werd in 1911 opgericht en bestaat uit vier maatschappijen die onder de vorm van onderlinge of coöperatieve maatschappij werken. Dit betekent dat er geen externe aandeelhouders betrokken zijn die een deel van de winst kunnen opeisen. In de plaats van de winst die Federale Verzekering maakt te delen met externe aandeelhouders, kan deze verzekeraar daarom haar winst delen met haar klanten. Dit is een unieke werkwijze in de verzekeringswereld en levert klanten jaarlijks een aanzienlijk voordeel op.

In 2013 bijvoorbeeld ontvingen de klanten van de Federale Verzekering een teruggave van de betaalde verzekeringspremie die overeenkomt met een korting van 15% op hun BA autoverzekering en maar liefst 20% op hun omnium autoverzekering.

Werkwijze

Je kan een autoverzekering afsluiten bij de Federale Verzekering in een van de vele kantoren in haar netwerk, of je kan een afspraak maken met één van hun adviseurs die dan persoonlijk bij jou thuis of kantoor komt.

De verzekeringen van Federale Verzekering zijn niet verkrijgbaar via onafhankelijke makelaars die samen met jou verschillende andere verzekeringscontracten zouden kunnen adviseren op basis van jouw profiel. Je wordt bij de Federale dus geadviseerd door exclusieve agenten die enkel het gamma verzekeringsproducten van de Federale Verzekering kunnen aanbieden.

Doelgroep

De Federale Verzekering richt zich tot een breed publiek. Zowel gezinnen, zelfstandigen en ondernemingen zijn er welkom voor het afsluiten van een autoverzekering of andere verzekering.

Deze maatschappij blinkt echter duidelijk uit op vlak van autoverzekeringen voor jongeren.
De Federale Verzekering biedt namelijk zéér aantrekkelijke prijzen aan voor jongeren die op zoek zijn naar een autoverzekering met goede waarborgen, zelfs indien zij geen rijervaring hebben.

In tegenstelling tot veel andere maatschappijen zijn jongeren zelfs welkom bij de Federale met enkel een voorlopig rijbewijs en zonder dat ouders een autoverzekering hebben bij Federale Verzekering.

Voordelen

Als meest in het oog springende voordeel bij de Federale is dat deze maatschappij als enige verzekeringsmaatschappij elk jaar haar winst deelt met haar klanten. De teruggave die je jaarlijks ontvangt op de premie voor jouw autoverzekering en/of andere verzekeringen van de Federale is aanzienlijk en komt doorgaans overeen met een korting van 15% à 20% op je premies.

Je geniet bij de Federale ook gratis bijstand in België als je een BA autoverzekering afsluit.

Verder kan je onder meer ook kiezen op welke manier je wordt vergoed bij een schadegeval: uitbetaling in geld of herstelling door een garagehouder of carrossier.