Autoverzekeringen

Corona Direct autoverzekering

Corona Direct autoverzekeringCorona Direct is een rechtstreekse verzekeraar die reeds meer dan 80 jaar bestaat. Ze maakt deel uit van de Belfius Insurance groep, de verzekeringspoot van Belfius Bank & Verzekeringen die bestaat uit drie verzekeraars: Belfius Verzekeringen, DVV Verzekeringen en Corona Direct.

Corona is een maatschappij die reeds verschillende keren vernieuwend uit de hoek kwam. Zo kwam Corona Direct onder meer in 2006 op de verzekeringsmarkt met een innovatieve autoverzekering, namelijk de Kilometerverzekering.

De Kilometerverzekering is een autoverzekering waarvan de premie wordt berekend op basis van het aantal kilometers dat de verzekerde rijdt met zijn of haar wagen. Dankzij deze autoverzekering kan je als eigenaar van een wagen waarmee je jaarlijks maximum 10 000 km per jaar rijdt tot 50% besparen op je autoverzekering. Je wordt dankzij deze autoverzekering aangezet om minder te rijden en wordt hiervoor ook beloond met een fors lagere premie.

Werkwijze

Corona Direct is een directe verzekeraar die haar klanten helpt vanuit één centraal kantoor via telefoon en via het Internet. Door deze manier van werken bespaart Corona aanzienlijke kosten op het uitbaten van een kantorennetwerk en op personeel. Het voordeel voor de klanten van Corona Direct is dat zij hun verzekeringen aan zeer voordelige prijzen kunnen verkrijgen bij Corona.

Doelgroepen

Het uitgebreide gamma van Corona Direct is voornamelijk gericht op gezinnen. Jonge bestuurders kunnen doorgaans geen  voordelige autoverzekering afsluiten via Corona Direct. De reden hiervoor is dezelfde als voor andere verzekeraars zoals ING die bijzonder lage tarieven hanteren voor hun verzekeringen; zij dienen zich namelijk te concentreren op enkel de goede risico’s, klanten zonder weinig risico op schadegevallen dus, om hun lage tarieven te kunnen blijven handhaven voor hun klanten.

Corona Direct richt zich met hun hondenverzekering ook tot bezitters van een hond. Ze lanceerden hun innovatieve hondenverzekering in 2008 en sindsdien zijn er slechts weinige andere verzekeraars die een dergelijke verzekering ook hebben opgenomen in hun aanbod.

Voordelen

Je kan bij Corona Direct verschillende voordelen genieten, waaronder de grote besparing tot maar liefst 50% op jouw autoverzekering dankzij de Kilometerverzekering voor klanten die minder dan 10 000 km per jaar rijden.

Je ontvangt bij Corona ook een Joker als je vijf jaar hebt gereden zonder ongeval in fout. Deze Joker beschermt jou dan vanaf het vijfde jaar tegen een premieverhoging indien je in een ongeval zou betrokken geraken waarvoor je verantwoordelijk wordt gehouden.

Een uniek voordeel bij Corona is dat je een gedeeltelijke terugbetaling krijgt wanneer je minder hebt gereden dan initieel voorzien.

LEES OOK

De Corona Direct Kilometerverzekering biedt dezelfde waarborgen als een klassieke autoverzekering maar is goedkoper voor bestuurders die weinig rijden...

Corona Direct biedt 3 formules omniumverzekeringen aan: de Kleine Omniumverzekering, de Kleine Omnium Plus en de Volledige Corona Direct Omniumverzekering...

Met deze simulatie kan je in een oogopslag de Corona Direct autoverzekering vergelijken met andere autoverzekeringen voor 60-plussers. Ontvang snel offertes...

Direct je autoverzekering berekenen via een online simulator & diverse autoverzekeringen vergelijken helpt jou om tot honderden euros per jaar te sparen...