Autoverzekeringen

Argenta autoverzekering

Argenta autoverzekeringArgenta is een bank- en verzekeringsgroep die werd opgericht in 1956. Anno 2015 is Argenta de op vier na grootste bankinstelling in België. Je kan bij Argenta terecht voor zowel verzekeringen, spaar- en beleggingsproducten en leningen.

Werkwijze

Argenta werkt met een uitgebreid netwerk van zelfstandige bank- en verzekeringskantoren. De solide dienstverlening en hoge klantentevredenheid bij klanten van Argenta zorgt ervoor dat de zelfstandige makelaars die zijn aangesloten bij Argenta een heel nauwe, langdurige relatie voor het leven kunnen opbouwen met hun klanten. Sommige kantoorhouders bij Argenta behoren overigens reeds tot een tweede of zelfs tot een derde generatie.

Doelgroepen van de Argenta autoverzekering

Argenta richt zich op particulieren en gezinnen, niet op ondernemingen. Als particulier of gezin kan je een Argenta autoverzekering BA  (Burgerlijke Aansprakelijkheid) en/of een Argenta omniumverzekering afsluiten aan een zeer voordelig tarief.

Jongeren onder de 26 daarentegen zijn niet erg welkom bij Argenta.
De Argenta autoverzekering voor jonge bestuurders onder de 26 jaar is namelijk bijzonder duur. Dit strikte beleid ten opzichte van jonge bestuurders zonder rijervaring lijkt sterk op het beleid van ING. Dit strikte beleid kan worden verklaard door de bijzonder lage tarieven die ING en Argenta hanteren voor ervaren bestuurders (de goede risico’s), en die in gevaar zouden kunnen komen indien de onervaren, jonge bestuurders (de slechte risico’s) zware schadegevallen zouden veroorzaken.

Voordelen

De tarieven voor zowel de Argenta autoverzekering als voor haar andere verzekeringen en bankproducten behoren tot de goedkoopste op de verzekeringsmarkt.

Je geniet bij Argenta makelaars bovendien een heel sterke dienstverlening. Volgens onafhankelijke marktonderzoeken komen zij bijna altijd naar voren als een bank en verzekeringsmaatschappij met de meest tevreden klanten.

Je kan bij Argenta Verzekeringen ook genieten van onder meer een korting op je autoverzekering als je minder dan 12 500 km per jaar rijdt met je wagen.

Goede bestuurders krijgen ook Joker toegekend die hen beschermd tegen een premieverhoging na een ongeval in fout.