Autoverzekering vergelijken

Omniumverzekering vergelijken

Wanneer je een omniumverzekering afsluit voor je wagen, dan vergoedt de verzekeraar de materiële schade ten gevolge van een ongeval, ook wanneer je zelf in fout bent en dus aansprakelijk bent, behalve bij situaties die uitdrukkelijk in het verzekeringscontract worden uitgesloten.

Bespaar tot € 600 per jaar op je omniumverzekering. Vergelijk hier & ontvang snel offertes

De kleine of mini-omniumverzekering beperkt de tussenkomst van de verzekeraar tot schade door glasbreuk, diefstal of poging tot diefstal, aanraking met dieren en natuurschade (storm, overstroming,…). Je kan steeds met je verzekeraar onderhandelen over de dekking van een of meerdere van deze waarborgen.

Een omniumverzekering is een optionele verzekering waarvoor geen uniforme inhoud bestaat. Het staat iedere verzekeringsmaatschappij vrij om je specifieke garanties aan te bieden tegen eigen voorwaarden (franchise, eventuele segmenteringscriteria, evaluatierooster,…). Je kan dus best grondig verschillende premies & dekkingen vergelijken met elkaar alvorens een beslissing te nemen.

Controleer na het vergelijken op deze website ook grondig de voorwaarden die toegevoegd worden bij de offertes van de makelaar of verzekeraar. Enkel de prijs, de waarborgen, de uitsluitingen, de franchise of vrijstellingen,… die vermeld zijn in het de voorwaarden van een verzekeringscontract zijn volledig en van toepassing voor jouw BA autoverzekering, omniumverzekering en eventuele andere verzekeringen.

Omdat de omniumverzekering niet gestandaardiseerd is, zal de premie onder andere afhankelijk zijn van het evaluatierooster dat door je verzekeraar gebruikt wordt om de waarde ervan te bepalen. Hierbij wordt onder meer rekening gehouden met de leeftijd van je voertuig, jouw leeftijd, jouw schadeverleden, jouw woonplaats, en andere factoren.